Pitää laittaa nyt vain kuvia leipomuksista ja kaikesta muusta,kun käsityöt ovat joulun salaisuuksia :)

Nyt ovat kaksipäiväiset myyjäiset ohi ja on todella hyvä mieli,kun onnistuneet myyjäiset olivat ja kauppa kävi hyvin. Tästä kun päästiin niin alkaan oman joulun valmistamisen toden teolla. Ensiviikolla leivon itselle ja joka päivä on jotain erityistä ohjelmaa.

Minulla on ollut täällä tonttutyttö leipomassa heidän kotiinsa pipareita.

 

Tää on tälläinen jouluperinne hänen kanssaan. Hänellä on aina kassillinen omiakin piparimuotteja mukana. Kaikenlaisia hauskoja,kuten kiraffi,kameli,leijona,pupu ym. ja sitten perinteisempiäkin.

 

Sitten hän tapaa niitä koristella kaikella tavalla omintakeisesti ja ihanasti :) On vähän sellainen taiteilija tapaus. Teki paljon pipareita ilman muottiakin veitsellä muotoillen. Mm. heidän pikkukoiransa. Harmi kun en huomannut niitä hänen erityisiä taideteoksia kuvata. Mä toivon,että hänelle jäis lämpimiä muistoja,joita vois aikuisenakin muistella,kun mummin kanssa leivottiin.

 

Eilen jo myyjäisissä myimme salamana ruuat ja leivonnaiset. Niinpä me muutamat teimme illalla kotona vielä jotain ja seurakunnan keittiölläkin,että oli tällekin päivää vielä einespuolta. Mä illalla pyöräytin tään appelsiinikakun.

                          APPELSIINIKAKKU

- 3 kananmunaa

- 2 dl sokeria

- 150 g voita tai margar.

- 0,5 dl kuumaa vettä

- 3,5 dl vehnäj.

- 1tl vanilliinisokeria

- 2,5 tl leivinjauhetta

-1 appelsiini

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot vaahtoon. Lisää kuuma vesi ja sulatettu rasva. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori taikinaan. Puserra taikinan sekaan puolen appelsiinin mehu.Voitele ja korppujauhota vuoka. Paista 175 ast. uunissa noin 40 min. Ja nauti!!

Touhukasta alkavaa viikkoa!

Ps. Joulupukki on jo tilattuna! Tänään joulupukille soitin! Kannattaa nyt olla kiltti. (tosin omasta mielestään Intsu on aina kiltti. Minkä sille saa jos joskus muu perhe on eri mieltä !)