Aivan ensiksi kauneimmat kiitokseni kaikille kävijöille ja kommentteja jättäneille! Yhä vaan aina on niin ihana lukea kommentteja! Kiitos!

Neuloin vielä toisenkin kranssin.

 

Nyt tuli tälläinen. Eri värinen kuin edellinen. Molemmat paperilangat olivat valkoisia,mutta edellisessä oli kullanvärinen kimalle ja tässä hopeinen. Myyjäisiin vien molemmat.

Sitten olen yhden kokonaisen päivän aamusta iltaan leiponut. Tyttäreni tuli illalla käymään ja näki kaikki työpöydät tyännänsä leipomuksia,niin tuumi taasen:"voi Intsu parkaa,kun järki karkaa":) No, hän sanoo minun kohdalla monessa muussakin asiassa noin,esim. lankojen ostamisessa:)

Viikonloppuna on juhlat. Saan kauempana asuvat lapsenlapseni ja vanhemmat vieraakseni ja lauantaina vietämme jo sekä 3-vuotis synttäreitä,että Isänpäivää. Meitä on sitten koolla varmaan noin 30 henkilöä:)

 

Leipomukset alkaa näistä. On mulla muitakin kirjoja joita käytän,mutta nää nyt tälläkertaa. Toi repaleinen vihko on se tärkein! Se on reseptien aatelia :)  Sitä on paljon käytetty,kuten näkyy. Irtoreseptini aikoinaan on kirjoitellut minulle tuohon vihkoon vanhin poikani. Varmaan yli 20v sitten ja tuo vihko on ollut monessa mukana, nähnyt arjen ja juhlan!

 

Ekana tein tuon kääretortun. Siinä ei ole mitään erikoista. Täytteenä boysenmarjahilloa. Sitten tavallinen suklaatorttu. Vielä pari suolaista piirakkaa. Toisessa on täytteena salami-makkaraa,juustoraastetta,sieniä,purjoa,paprikaa,kananmunia ja maitoa.

Toisessa kebab-lihaa,paprikaa,sieniä,juustoraastetta,kermaviiliä,kananmunaa ja kirsikkatomaattia.

 

Sitten tein sitruunamuffineita ja tuon sydämen tein leivontageelillä.

 

Mummin omenatorttua. Tähän löytyy ohje sivupalkin leivonta kategoriasta. En ole vielä päättänyt mitä koristuksia laitan pinnalle.

 

Vielä pullia paljon (jotka eivät suinkaan ole kaikki tässä) . Pullat ovat voisilmäpullia. Sitten toi kakku,en tiedä onko hyvää. Tällä ohjeella en ole ennen tehnyt. Se on tuosta kirjasta:Seitsemän sortin leivonnaiset.

APPELSIINI-SUKLAAKAKKU

150g voita tai margar. 2,5dl sokeria,1tl vaniljasokeria, 3 kananmunaa, 4dl vehnäjauhoja, 1 tl  leivinjauh , hiukan vajaa dl appelsiinimehutiivistettä ja 100g tummaa taloussuklaata

Voitele ja ja jauhota noin 0,5 dl vuoka. vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lissä kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää taikinaan varovasti sekoittaen vuorotellen vehnä-leivinjauheseos ja mehu. Rouhi suklaa palasiksi ja sekoita huolimattomasti taikinaan. Paistetaan uunin alimmalla tasolla 175 ast. noin 50-60 min.

Saatte ottaa kaikista maistiaisia,olkaa hyvä :)

Oikein rentouttavaa ja suloista Isänpäivää Jokaiselle!