Eilen mä ison osan päivästä leivoin. Mutta näytänpä täällä ensin lapsen myssy-kaulahuivisettiä.

 

Kide langasta taas tikuttelin ja tietysti piti Helloy Kitit laittaa:)

 

Sitten siitä leipomisesta. Tytär tuli käymään ja hän nauroi näillä mun systeemeillä,kun vatkainkin tällätavalla omatoimisesti vatkaa:) Mutta kun paljon leipoo kerralla,niin tässä on pitänyt kehittää systeemit,että sujuis joutuisasti:)

 

Tietysti pullaa ja pullaa ja sitä on paaljon enempi kuin mitä kuvassa.

 

Koska on syksy,niin tottakai omppupiirakkaakin piti tehdä. Tässä on helppo ohje,ei tarvi kuin sekoitella. 2 kanamunaa ja 2dl sokeria sekoitetaan. Lisätään 3,5 dl maitoa. Sitten vähän kerrallaan 5dl vehnäjauhoja,joihin on sekoitettu2,5tl leivinjauhetta,sekä 2tl vanilliinisokeria. Lopuksi 100g sulatettua voita tai margar. Levitetään uunipellille. Sitten levitän päälle vaniljakiisselin,jonka teen aivan ensiksi valmispussista,joka sekoitetaan maitoon ja annetaan saostua. Lopuksi siivutan omenia ja päälle kanelia ja sokeria. Maistuvaa on!

 

Sitten tein suklaisen kakun,jonka päälle laitoin karamellikiteitä. Ja kaura-suklaa pikkuleipiä.

Vielä tein mansikkakääretortun ja mandrariini-kuivakakun. Kakun ohje on tälläinen. 3kananmunaa ja 2dl sokeria vaahdoksi. Lisätään 150g sulatettua voita tai margar ja 0,5 kahvikupillista kuumaa vettä. Sitten 3,5dl vehnäjauhoja joihin on sekoitettu2,5 tl leivinjauhetta. Lopuksi puristetaan taikinaan kolmen mandrariinin mehu.Sekoitellaan ja laitetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan paistumaan.

Maistuvaa loppuviikkoa jokaiselle teille lukijani!