Tänään minulla on ollut vieraita! On ollut piristävä ja kiva päivä. Kiitos teille ystäväisemme,kun kävitte. Minulla tietysti oli jo etukäteen ilo saada leipoa herkkuja. Mutta ensin taidan vilauttaa sukkaset,jotka sain valmiiksi.

 

Nämä ovat kokoa 1v ja perussukat samalla mallilla kuin aikaisemmin tekemät pipot. Lankana taas Maija. Vieläkin sitä Maija-lankaa on. Ei meinaa loppua,vaikka miten yritän.

Sitten leipomuksia. Ensin suolaisia.

 

Kinkkurullia. ison voitaikinalevyn kaulin ja päälle levitin persilja-tuorejuustoa, punaista paprikaa pieninä paloina ja kinkkukuutioita. Rullasin taikinan ja leikkasin paloja muffinivuokiin.

 

Parsakaalipiiras. Tavallinen piiraspohja. Sen päälle täyte. 1prk ranskankermaa,2 kananmunaa,1 pakastepussi parsakaalta,ripaus suolaa ja pippuria. Täyte piiraspohjan päälle ja uuniin. Noin 200 ast. ja 35min.

 

Nyt alkas leipomukset makeutua! Nämä on ihan tavalliset perusmuffinit kaakaolla maustetut ja lopuksi päälle vain nomparelliä.

 

Hyytelökakussa on tavallinen täytekakkupohja. Ohut sellainen. Sitten se hyytelö: vatkasin 2dl kermaa vaahdoksi. Siihen lisäsin 2dl maustettua vaniljarahkaa ja vielä 2dl vaniljakastikettakin,sekä 2 pussillista suklaarakeita. Sokeriakin lisäsin aikalailla,eikä tullut siltikään liian makea.Seokseen laitoin liivatetta,mulla tais olla 7 liivatelehteä,jotka kylmässä vedessä pehmitin,lisäsin ne tilkkaan kuumaa vettä,hiukan jäähdytin ja lisäsin seokseen. Sitten hyyteleöseos kakun päälle ja jääkaappiin hyytymään. Juuri ennen tarjoilua koristelin mansikoilla.

 

Sitten vielä tämmönen kakku. Siinäkin ohut täytekakkupohja. Kakkupohjaa vähän kostutin sitruunalimpsalla.Sen päällle laitoin kermakuorrutteen. Eli 2dl kermaa, 3 kananmunan keltuaista ja 3/4 dl sokeria keittään kattilassa kunnes seos sakenee. Seos kakkupohjan päälle ja kun on vähän jäähtynyt,niin voi koristella millä nyt haluaa. Mä käytin hedelmiä.

Vieraani lähtivät,mutta jäi teillekkin vielä pyhänajaksi maisteltavaa,olkaa hyvä!

Myös Siunattua pyhäinpäivää jokaiselle!