Minä innostuin lauantaina leipomaan tai oli oikeastaan tarvettakin,kun pullat oli ihan loppu. Pullia tosin en nyt viitsinyt lainkaan tänne kuvailla. Muuta sen sijaan kuvasin ja voin laittaa ohjeitakin.




Ensiaanäkin,pyöräyttelin porkkanasämpylöitä ison satsin. Tässä on vaan osa.
PORKKANASÄMPYLÄT
5dl vettä laitoin yleiskoneen kulhoon. Sitten siihen liotin 1 palan tuorehiivaa. Joukkoon 3tl suolaa ja 2rkl juoksevaa hunajaa,sekä kolmen tosi suuren porkkanan raaste. Sitten 2dl grahamjauhoja,8dl hiivaleipäjauhoja,1dl vehnäjauhoja ja sitten puoli desiä öljyä. Nuo pyöritin yleiskoneella taikinaksi. Annoin vähän taikinan kohota ja leivoin sämpylät. Sitten vain 200 ast. uunissa kypsäksi.




SUKLAANYYTIT
Valmiiksi kaulittuja lehtitaikinalevyjä. Aina yhdestä levystä leikkasin neljä kolmiota. Ne saa hyvin,kun leikkaa sillai sik sak :) (voi näitä mun selostuksia:D ) Ihan pikkuisen kaulin. Sitten kolmion leveämpään päähän laitoin palan Fazerin sinistä maitosuklaata. Taitoin sivuilta päät suklaan päälle ja pyöritin rullaksi. Voi,näistä tuli hyviä.  Tää on aivan mun oma keksimä ohje.



OMAR-SITRUUNAPIIRAS
3kananmunaa ja 3dl sokeria vatkataan vaahdoksi. Vaahtoon lisätään 100g sulatettua voita,sekä yhden sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu. Lopuksi lisätään jauhoseos: 4dl vehnäjauhoja,2tl leivinjauhetta ja 1tl vanilliinisokeria vuorotellen purkillisen kermaviilin kanssa. Vältetään turhaa sekoittamista. Sitten voideltuun piirakkavuokaan ja paistetaan 22o ast. noin 15-20 min., kunnes on kypsä. Mä en juurikaan kellosta kattele milloin mä minkäkin uuniin laitan,vaan silmällä katson onko kypsä tai koetan tikulla:) Sitten tehdään kuorrutus.
KUORRUTUS
2dl kermaa keitetään kattilassa ja siihen sulatetaan yhden pussillisen verran omar-karkkeja.  220 g pussi. Seosta täytyy koko ajan sekoittaa ettei pala pohjaan ja sekoittamista jatketaan niin kauan kunnes karkit ovat sulaneet ja seos on tasaisen paksuhkoa. Seos kaadetaan piiraan päälle ja sitten voi koristella nomparelleillä tai esim. pähkinärouheella. Tämä on niin hyvää,että mun ei passaa tätä usein tehdä,sillä en välty tämän maistelulta ja sitten pian mun diabeteksen kanssa käy hullusti ja läskit taas lisääntyy:D




Viikonloppuna viimein otin porraspäästä korista orvokit pois. Ne oli jo nuupahtaneet. Muutaman orvokin kukan laitoin maljakkoon pöydälle. Sitten tein syys/talvi asetelman tuohon koriin. Yksi suuri kanerva tuohon keskelle,vai onko tuo calluna . Sen ympärille tuijasta leikkaamiani vihreitä oksia,vähän harsokukkaa ja muoviomenoita. Vielä rusetti korin ympärille,niin meidän porraspää-asetelma oli valmis.
No niin, näine eväine aloitellaan uutta viikkoa.