Hei taas! Kiitokset monista kommenteista.



Illalla sain valmiiksi nämä kaksinkertaiset peukuttomat lapaset meidän 7kk-ikäiselle vauvapojalle. Sininen lanka Titityystä ostamaani Casade ja vaaleampi Lanettea kaksinkertaisena. Siinä ne kuvasin ,joskus Kaarakassa tekemäni elämänpuun alla.



Eilen oli muka vointini puolesta hiukan parempi päivä tai ainakin sen jälkeen kun otin 800mg buranaa ja sitten mä pikkuisen innostuin leipomaan:) Tuossa kuvassa tavallinen tiikerikakku.



Joulutortutkin tuli tehtyä. Tuskin enempää teen,ei meillä niitä niin syödä ja laitoin nuo pakastimeen. Ne ovat mallia a`la Intsu. Ensinnäkin ei tykätä luumuhillosta yhtään. Niinpä päällä on mansikkahilloa. Ja minusta hillo pitää nimenomaan olla päällä.





Tietenkin leivoin isot satsit pulleita pullia:)



Porkkanasämpylät leivoin leipäsiksi. Niistä on täällä jo aiemmin kirjoitettu ohje,kun ne olivat sämpylöitä.



Limppujakin leivoin ja nyt on niin kiva,kun on leipää pitkäksi aikaa. Nämä ovat piimälimppuja ja meidän mielestä niin maistuvia.
PIIMÄLIMPUT: 8dl piimää,1dl leipäsiirappia,50g hiivaa,1rkl suolaa,1,5tl pomeranssinkuorta,1,5tl fenkolia,1,5tl anista0,5kg ruisjauhoja ja 0,5kg vehnäjauhoja. Piimä lämmitetään haaleaksi ja siihen liotetaan hiiva. Laitan piimän yleiskoneen kulhoon ja muut aineet sekaan ja annan koneen vaivata hyvin. Annetaan taikinan kohota,leivotaan limpuiksi ja annan pellilläkin vielä vähän kohota. Sitten 220 ast unissa noin 40 min.



Vielä tein tämän Porkkana-Appelsiini-Valkosuklaakakun.
150g voita tai margariiniä,2dl sokeria vatkataan pehmeäksi vaahdoksi. Lisätään kolme kananmunaa yksitellen sekoittaen. 4dl vehnäjauhoja joihin sekoitetaan 3tl leivinjauhetta ja 2tl vanilliinisokeria. Nämä lisätään kakkuun vuorotellen 1dl kermviiliä 60g rouhittua valkosuklaata, 1,5dl appelsiinimarmeladia ja 3dl pokkanaraastetta.Taikina laitetaan suurehkoon voideltuun vuokaan Paitetaan kakkua unnin alemmalla ritilätasolla,noin 175 asteessa 50-60 min.
Tämän jälkeen mä illalla makailin aivan reporankana ja ihmettelin miehelleni,että kukahan käskee aina leipomaan niin kauan kuin aineita riittää:D



Vielä kuin sokerina pohjalla näytän lastenlasten tekemiä kortteja isän/vaarinpäiväksi. Nämä kolme tuli samassa kirjekuoressa postista! Siinä ne ovat keittiön työpöydällä siitä asti olleet ja aina tulen iloiselle mielelle katsahtaessani niitä. Hassun näköisiä kuin hamppumaan kummajaiset:D Kolmen lapsenlapsen näkemys vaaristaan. Kun he olivat näitä askarrelleet,niin oli käyty hauska keskustelu. Vasemmalla olevan on tehnyt tälläviikolla 5v täyttävä tyttärenpoika. Hiuspehkoa liimatessa äitinsä oli kysynyt,etkö sä laita yhtään harmaata hiusta sekaan. Poika oli sanonut,ei voi,vaari ei tykkää:D Keskimmäisen on tenyt ekaluokkalainen tyttönen. Hänen omassa on ilmettä ja vähän jotain sellaista ujoa,kuin hän itsekin. Oikealla puolella oleva on 3-vuotiaan tyttösen tekemä. Hän on luonteeltaan semmonen aika oikeudenmukainen ja kun äitinsä oli kysynyt,että laitatko sinä niin paljon harmaata,niin tyttö oli sanonut,kun vaarillahan on:D



Vielä nämäkin ihanat kotit.Oikeanpuolimmainen ekaluokkalaisen pojanpojan piirtämä auto. Hän on myös oikein ihana iloinen vesseli. Vasemmanpuolinen 4-vuotiaan pojanpojan tekemä. On vaari ja Suomen lippukin. Tietysti lippu salossa,kun juhlapäivä on:)