Olen taas pitänyt leipomispäivää ja leivoin osan itselle ja osan myyjäisiin.

 

vaniljapiiraat.jpg

Ensin leivoin kaksi vaniljapiirasta. Mun foliovuuat tuli niin täyteen,että aivan meinasi pursuta ylitse:)

 

toskakku.jpg

Seuraavaksi tavallisen toscapiiraan. Se puolestaan meinasi kärvähtää:)

 

parsapiiras.jpg

Tää on parsakaalipiiras ja siitä voin laittaa ohjeenkin,vaikka olen sen joskus aikaa sitten laittanut.

Pohjataikina: 100g voita,2dl vehnäjauhoja,1dl perunahiutaleita,1,5tl suolaa ja 2dl juustoraastetta. Sekoitetaan pehmeään voihin muut aineet,myös juustoraaste. Lopuksi 1dl vettä sekoitetaan sen verran,että aineet sekoittuvat. Annetaan kylmässä jässähtää sen aikaa,kun valmistetaan täyte.

Täyte:400g parsakaalia,1prk ranskankermaa,2rkl vehnäj. 1muna,1valkuainen,2dl juustoraastetta,0,5tl mustapippuria,ripaus tinjamia,0,5 tl suolaa. kaikki aineet sekoitetaan keskenään,mutta jätetään parsakaalista muutama kukinto koristeeksi. Laitetaan taikina voideltuun vuokaan tasaiseti. Levitetään täyte päälle. Lopuksi parsakaalin kukintoja. Paistetaan 200 ast. uunin pohjaritilän päällä noin 30 min.

 

suklaak%C3%A4%C3%A4ris.jpg

Suklaakääris. Täytteenä mulla on kermavaahtoa johon sekoittelin purkillisen ananaskuutioita.

 

kinkkupasteijat.jpg

Kinkkupasteijoita. Näissä on täytteenä riisipuuroa,kinkkukutioita ja paprikaa pieninä palasina.

 

omenakakku.jpg

Kun aineita oli,niin lopuksi tein vielä Kostean Omenaraastekakun.

150g voita ja 2dl sokeria vatkataan vaahdoksi. Lisätään vaahtoon 2 kananmunaa yksitellen vatkaten.Sekoitetaan kuivat aineet,4dl vehnäj.3tl leivinj.2tl kanelia. Lisätään nämä yhdessä 3dl karkean omenaraasteen ja 1dl maidon kanssa. Paistetaan 175ast uunisssa noin 60 min. Halutessa voi tehdä kuorrutuksen.

 

poro.jpg

Sitten se otsikon lupaama poro. Kyllä nyt joulupukki on lähistöllä,kun yhtäkkiä kesken leipomistouhujen tämmönen poro tulla tupsahti keittiöön:) Se säikähti mun touhuja ja huomasi yhtäkkiä,että ei sen sisälle asti pitänyt tulla. Niin se ovenraosta kepeästi hyppeli tuonne puutarhaan altaan reunalle.

Oikein puuhakasta joulun valmisteluviikkoa! Kiitos käynnistä. T.Intsu