Me ei lomamme aikana oltu yhdelläkään matkatoimiston retkellä. Johtuu siitä,että ne retkipaikat ollaan nähty aikaisemmin. Sen sijaan kuljimme monissa mukavissa paikoissa omatoimisesti ja tälläkertaa aion esitellä pari kivaa kohdetta.

 

Yhtenä päivänä menimme bussilla kivaan puistoon. Puiston nimi on Jungle Parque. Minun huonolla englannin taidoillani minusta nimi on suoraan käännettynä viidakko puisto,mutta suomalaiset sanovat sitä kotkan puistoksi. Heti kun sisään meni niin tuo kakadu tervehti meitä. Hölötti:Helou,Hola :) Sen mielestä sitä olisi pitänyt meidän varmaan enempi huomioida,kun sitten se selvästi motkotti meille :) Katsokaa tuota kaunista taivaan sineä,niin pilvetön taivas ja lämmin silloinkin oli.

 

Siellä oli aivan mahtava kotkashow. Monet kotkat lentelivät ja esittivät kaikenlaista ohjaajiensa käskystä. Tosi iso ja uljas lintu se kotka on! Oli myös papukaijashow ja nekin tekivät temppujaan.

 

Puistossa oli monenlaisia kulkuteitä,vähänkuin seikkailuratoja. Paljon,paljon erilaisia kasveja ja kukkia myös ja vesiaiheita,kuten lampia ja pieniä putouksia. Kaunis puisto.

 

 Eläimiä oli muitakin, kuin  monenmoisia erikoisia lintuja. Tään tiikerin oli kuuma. Ne kai menevät harvoin veteen,mutta nyt päivä oli niin lämmin ,että se oli päättänyt vilvoitella. Ei se uinut,maata köllötti vain tuossa vedessä.

 

Tämä albiinotiikeri sen sijaan ikäänkuin hermostuksissa kävellä löntysti koko ajan.

 

Leijona  otti rennosti. Sitä nukutti.Nukkui tuollai takatassut pystyssä,kuin meidän koiruunen. Paitsi,että kyllä leijonalla on valtavan isot nuo tassut ja niin suuri pöyhkä tuo harjakin. Näitten lisäksi nähtiin monenlaisia apinoita,iso paviaanikin,puuma ja krokotiilejä ja kaikkee muuta.

 

Tuosta puistosta löytyi tippukiviluolakin. Tämmösen sisällä en ole ennen ollutkaan,jotan nyt tääkin tuli koettua.

 

Toisella kertaa retkeilimme bussilla San Miquelin satamaan ja kuvassa näkyvä vene on sukellusvene,jonka kyytiin pääsimme.

 

Tässä on tuo sukellusvene sisältä. Kaikilla oli istuimet noin,että jokaiselle oli oma ikkuna,josta saatiin katsella vedenalaista maailmaa. Tuntui vähän samalta istua siellä kuin lentokoneessa,paitsi että ikkunanäkymät oli aivan toiset :)

 

Vesi oli niin kirkasta ja nähtiin ikkunasta erilaisia kalaparvia.

 

Tässä oltiin jo aika syvällä, 27 metriä meren pinnan alapuolella. Siellä oli sukeltajiakin ja eräs tässä syötti pikkukalaa tuollaiselle rauskulle. Se rausku oli niin iso,että sitä ei saanut kuvatuksi kokonaan,kun se oli paljon suurempi kuin ikkuna ja sillä oli vielä tosi pitkä pyrstökin,kuin keppi. Mulla on tavattoman paljon kuvia näistäkin molemmista retkikohteista,mutta ei tänne ne millään kaikki mahdu,joten tässä edes vähän vaikutelmia.

 

Tämä patsas oli kadulla. Ja ei uskoisi,mutta se on elävä. Teneriffalla on ollut joka kerta näitä eläviä patsaita. Taidokkaasti pukeutuvat ja maalaavat itsensä milloin miksikin ja seisovat pitkiä aikoja tuossa samassa asennossa ja kauan saa katsoa,että huomaa onko se elävä. Sitten niillä on maassa edessään astia ja jos siihen heittää kolikon,niin hymyilevät ja jotain ilveilevät ja sitten taas jähmettyvät patsaaksi. Kyllä sitä on monenlaista ammattia maailmassa ja kyllä lujassa se on leipä tuollakin konstilla.Vieläkin olisi niin paljon kerrottavaa,että taidan tään jälkeen vielä yhden postauksen tehdä matkasta ja sitten palataan käsitöiden ja remontin ja muiden arkisten askareiden pariin.

 

Tämän suuremmoisen huomionosoituksen sain VILUKISSILTÄ, Kiitos,Sinulle Ystäväiseni. Minä saan jakaa tätä ja siinäpä pulma. Ojennan tämän SEIJASISKON NEULE JA MATKABLOGIIN ja LANKAPIRTIN MATLEENALLE. Kaikki tietävät,että he ovat tunnustuksensa ansainneet.