Tunnelmoidaan vielä vähän joulun ajasta. Meillä oli suht.koht. rauhallista. Aattopäivää vietettiin ensin mieheni kanssa kahdestaan. Luettiin Jouluevankeliumi tuttuun tapaan ja syötiin hyvin.

 

jouluvilleroit.jpg

Jouluna aina katan pöydän suuresti rakastamillani Villeroy Boschin jouluastioilla. Mä muutenkin tykkään kovasti Vielleroin astioista ja astioista ylipäätään.

 

toskat.jpg

Aatonaattona leivoin vielä toscapiirakan ja itseasiassa tein kaksi. Toisen vein tyttärelle jonka luokse menimme illaksi aattoiltaa viettämään.Osa meidän porukasta vietti kotonaan,yksi perhe sukulaisissa ja me ja yksi muu perhe nuorimman  tyttären ja hänen perheensä kanssa.

 

Joulupukki.jpg

Tietysti,kun alle kouluikäisiä lapsia oli paikalla neljä,niin se joulupukin tulo oli heidän kovasti ja kauan odotettu kohokohta. He kyllä jokainen tietää,että jouluna on Jeesuksen synttärit ja että kun Jeesus vauvalle tuotiin lahjoja,niin siitä juontuu perinne,että hekin saavat lahjoja.

 

lahjas%C3%A4kit.jpg

Tuossa jo näkee muhkeita lahjasäkkejä ja se pukki vain lähti hakemaan yhä lisää. Kyllä se lasten suunnaton aito ilo,silmien loiste ja se kaikki riemu tuo ihanan ilon tuulahduksen meidän aikuistenkin jouluun.

Minä ja miehenikin saimme lahjoa,vaikka mitä. Tuhannet kiitokset teille , meidän ihanat Ystävämme!

 

karkkikakut.jpg

Perinteisesti joulupäivä on minulla ja miehellä pyjamapäivä,emme käy missään ja meille ei tule ketään. Me nautimme,lepäämme ja syömme ja taas sitä makuuta. On tehnyt hyvää meille molemmille saada nukuttua unirästejä pois.

Sitten Tapaninpäivä on hulinapäivä Lapsemme perheineen tulevat. Kaikki muut tulivat paitsi vanhin tytär perheineen ei päässyt paikalle. Silti meillä oli tätä omaa porukkaa 21 henkeä täällä. Kivaa yhdessöoloa,iloista puheensorinaa ja kuulumisten vaihtoa. Mä tein muun tarjottavan lisäksi kaksi mansikkahyytelökakkua karkeilla päällystettynä ja nyt tein kaksi,kun viimeksi tämmönen loppui vähänkuin kesken. Tuossa pöydässä on miniäni minulle virkkamaa tuikkulyhty. Tölkki on oikein Riihimäen lasia. Vieressä on kummitytöltäni saama erittäin kaunis led.enkelivalo.

 

jouluruuusuja.jpg

Tämän kukkakimpun sain toiselta miniältäni. Tää on näin livenä kaunistakin kauniimpi. Varmaan yksi kauneimmista kimpuista mitä olen saanut.

 

porska.jpg

Siellä se Poro altaan reunalla odottaa,että eiköhän joulupukki lähdettäis takaisin Korvatunturille. Tuossa ei vielä ole lunta,mutta kyllä sitä meillekin jouluksi tuli sen verran,että maa on valkoinen. Nyt on ollut pakkasta,mutta aurinko sentään on vähän näyttäytynyt ja päiväkin pikkuriikkisen pidentynyt.

Kiitos Käynnistä! T.Intsu