Minullakin on syysloma ja olen nauttinut tästä vapaasta ja kauniista ilmoista. On kiva kun välillä saa ja ehtii kotonakin puuhailla kaikenlaista. Kiitos sinulle Päivi H ihanasta kommentista ja tervetuloa lukijoiden joukkoon.

Yksinkertaiset perussukat olen tälläviikolla tehnyt.

 

sssukat.jpg

Ei mitään krumeluuria. Lankana seiskaveikan raita ja yksivärinen vihreä myös seiskaveikkaa. Kokoa 44.

 

Sindityyny.jpg

Eilen illalla oli aikomus oikein urakoida kasaantuneita ompeluksia,mutta en ehtinyt kuin tämän tyynyn kasata,kun sitten tuli yllätysvieraita. Oli oikein ihana ja hauska ilta vieraiden kanssa,joten tosi kiva kun tulivat. Tuohon tyynyyn ostin tuon kuvapalan taannoin Kauhavalta Kilokankaasta. Pakkohan toi oli ostaa,kun siinä pieni labbiksen pentu kisulin kanssa. Oi,Sindi-palleroinen varmaan tuossa vauvana. Sindi rakastaa kissoja ja tuo kissa kuvassa on väritykseltään vähän samaa kuin molempien tyttärieni kissat. Niillä kissoilla on vaan luppakorvat.

 

gepardilta.jpg

Naapurilta saimme omppuja ämpärillisen,joten niitä sitten aloin työstämään.

 

hilloja.jpg

Khdesta kilosta keitin hilloa.

2kg omenia pienitään paloiksi. Mitataan kattilaan 4dl vettä ja 4dl hillosokeria. Annetaan sokerin liueta veteen. Lisätään omenat ja 2 kanelitankoa ,sekä yhden sitruunan mehu. Keitetään omenat pehmeiksi noin 10 min. Soseutetaan tehosekoittimella tasaiseksi soseeksi. Minä laitoin pakastusrasiaan ja siellä pakastimessa ne nyt ovat.

 

kaura-omenahyve.jpg

Työmiehille tein kaura-omenahyvettä jälkkäriksi,jota vaniljakastikkeen kanssa nautittiin. Tähän tuli 6 omenaa,jotka pienin uunivuoan pohjalle. Päälle 2tl kanelia. Sitten seos ,jossa oli sulatettua voita 100g,1dl sokeria ja 2dl kaurahiutaleita. Paistoin uunissa noin 15min.Maistuvaa oli,vaikka ei mikään kauniin näköinen annos.Vieläkin omenia jäi,jotka tässä,kunhan ryhdistäydyn,niin leivon tortuiksi.

Kiitos käynnistä ja kommenteista! T.Intsu