Innostuin täällä isompien käsitöiden lomassa muka tekmään pienehkön pannunalusen.

v%C3%A4rikkyys.jpg

Nooh,ei siitä tullut pientä vaan suuren suuri!

 

aalusta.jpg

 Näin mallin jossain lehdessä,mutta en syventynyt mittasuhteisiin sen kummenmin. Ensin virkkasin taustan ja siinäkin pikkuisen lanka loppui kesken,mutta ajattelin,ettei pieni erivärisyys haittaa. Tarkoituskin oli kuluttaa langanloppuja. Tuossa vaiheessa vielä kuvittelin tekeväni samantien monta tuollaista.

 

suikaleet.jpg

Sitten virkkasin 19 tuollaista kolmen pylväskerroksen suikaletta. Joka ikinen eri värillä ja monta loppulankaa sainkin noihin menemään. Lopuksi pujottelin ne lomittain ja virkkaamalla yhdistin pohjaan. Mutta voi herttileijaa mikä työ. Ei tehtykään nopeaa suit sait:D Useampaa en tosiaankaan jaksa tehdä. Tuo on liian suuri pannunalunen,joten minä kyllä keksin sille muun jatkokäytön. Katsotaan nyt mitä päähän pälkähtää.

 

automme.jpg

Viikonloppuna olimme mieheni kanssa ajelulla,niinkuin meillä on kesäisin joskus tapana. Tuolla hänen "lelullaan". Mä en hirveesti kyllä tuosta autosta nauti. Pitää olla tosi lämmin ennenkuin mielestäni katon saa laittaa alas ja kun tuon kyytiin istuu,niin se on niin matala,että on kuin tielle istuisi. Mieheni rakastaa tuota autoa.Pojat ovat poikia ja tätä minun vanhaa vaariakin poijattaa joskus suunnattomasti. Kaikki miehet aina tälle autolle puhuvat. Olen ihmetellyt,kun mieheni työauto, Volkkari pakettiauto on sentään meidän pihan kallein auto,mutta ei kukaan puhu sille mitään. Se saa olla likainen ja vaikka mitä. Sen sijaan tätä lelua puunataan ja kiillotellaan kaiken aikaa:)

 

 

rypsipelto.jpg

rypsis.jpg

Matkan varrella oli keltaisenaan useampia rypsipeltoja.

 

lakeus.jpg

tie.jpg

Ihailtiin tätä silmän kantamattomiin siintävää lakeutta. Voi kuinka näillä lakeuksilla sydän ja sielu lepää. Kyllä kuulkaa sitä mielenrauhaa löytyy paljon lakeuksilta!

 

Myyt%C3%A4v%C3%A4n%C3%A4-.jpg

Mieheni käski kirjoittamaan tästä,että kesämökki myytävänä:) Mä luulen,että se on oikeasti entisaikainen kytökämppä.

 

latomaisema.jpg

Sitten lopuksi vielä tätä katoavaa kansanperinnettä,heinälatoja. Olen kuullut,että niissä on joskus romantiikkakin kukkinut. Ainakin vanhoissa suomalaisissa mustavalko elokuvissa:)

Aurinkoista kesäviikkoa ja kiitos! T.Intsu