Palaan Uudenkaupunginreissulle vielä varmaan nyt ja seuraavassakin postauksessa. Mutta ensin yksi kortti.

 

SYNTT%C3%84RKORTTI.jpg

Nimittäin tämmösen kortin askarteli ystävälleni synttärikortiksi. Se on kaksiosainen ja sisällä kirjoitukset.

 

joutsenpari.jpg

Uudessakaupungissa oli ihana aamulla hotellissa herätä,kun joutsenpariskunta näkyi ikkunastamme uiskentelevan rannassa. 

Runsaan aamiaisen jälkeen lähdimme katselemaan ukkopeltoa.

 

ukkopelto.jpg

Zairaala.jpg

k%C3%B6rtit.jpg

sairaala.jpg

Uudenkaupungin Martat olivat tehneet tämmösen ukkopellon. Kaikenmaaailman ukkoja oli tehtynä monin verroin enempi kuin mitä näissä kuvissa. Vähän joka elämän alalalta niitä oli. Ihmettelin miten suuri työ ja miten kekseliäitä he olivat olleet. Tuolta ukkopellolta ajelimme Harjavaltaan.

 

Emil.jpg

Siellä tämä kuuluisan kuvanveistäjän Emil Cederkruetzin Taidemuseoon. Siinä taiteilija itse. En tiedä oliko itse tehnyt itsestään tämän vaiko joku muu hänet ikuistanut. Hän syntyi Köyliössä 16.5.1879. Kuoli Harjavallassa 28.1.1949. hän teki veistoksia ja oli myös siluettitaiteilija. Kuuluisimpia töitä olivat hevoset. Museo sijaitsee Harjavallan Merstolan kylässä,jossa on koti Myöhemmin rakennettu ateljee ja näyttelytilat Maahingan temmpeli.

 

reliefi.jpg

Tässä on ulkona hänen tekemä reliefi ja sisällä näitä hengellisiä reliefiä oli useimpia.

 

etuikkunassa.jpg

Aluksi mentiin hänen asuinhuoneistoihinsa. Kuvat ovat hiukan hämäriä,koska siellä oli semmosta hämärää. Hänellä oli mahtavia huonekaluja,hienoja verhoja,mattoja ,lamppuja ja upeita esineitä. Kaikesta päätellen hänen on täytynyt olla rikas.

 

lampuska.jpg

Katot hän oli koristellut tapeteista leikkaamillaan suikaleilla.

 

tiikeri.jpg

mattoj%C3%A4%C3%A4karhu.jpg

erikoistuoli.jpgposlari.jpg

Vaikka miten kuvais,niin ei kuvat kykene kertomaan mitä kaikkea asunnossa oli.

 

ruokailup%C3%B6yt%C3%A4.jpg

Vaikka oli poikamies,niin Emil oli hyvä ruuanlaittaja,kutsui ystäviään syömään ja laittoi aina erilaisia taiteellisia kattauksia. Hän oli ollut syvästi rakastunut serkkuunsa Emmiin,mutta Emmi antoi rukkaset ja niin hän päätti jäädä poikamieheksi,kun ei rakastamaansa saanut. Tämä nyt Emilistä tälläkeraa. Seuraavalla kerralla näytän kuvia ja kerron hänen taiteestaan,sekä siitä,kun siellä oli myös pari hallia,joissa oli vaihtuvia Ite-taiteilijoiden näyttelyjä. Tosi mielenkiintoisia.

Viimeviikko oli semmonen,että se oli niin ohjelmaa täysi. Olin parina iltana kahta pikkupoikaa hoitamassa,pesäpallo-ottelussakin ja lauantaina Lankavan kässäklubissa. Voi sitä Lankavaa ,sieltä ei tyhjin käsin pääse pois,ei sitten millään!

 

kuteita.jpg

Tämmöset jutut tarttui mukaan. suunnitelmat näistä on,saas nähdä kuinka toteutuu:) Tuon kirjasen sain kaupan päälle.

Ihanaa kesäistä viikkoa sinullekkin!