Nukkumaanmenoaika lähestyy,mutta päivittelenpä tään blogin ensin,kun luulen,että huomenna en ehdi. On ollut kiva ja antoisa viikonloppu vieraittemme kanssa. Kiitos,kiitos teille ystävämme vierailusta!
Minä esittelen nyt ensialkuun joitain tarjoiluja mitä vieraille tein.
1850373.jpg
Ensinnäkin tää on vadelmahyytelökakku. Laitan teillekin tästä ohjeen. Minusta hyytelökakut ovat helppoja ja niin hyviä.
VADELMAHYYTELÖKAKKU
-1dl sokeria
-2 kananmunaa
-3/4dl vehnäjauhoja
-0,5dl perunajauhoja
-2tl leivinjauh.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon samalla sekoitaen jauhoseos.
Paistan 200 asteisessa uunissa noin7-10 min. Tai sen näkee,kun on kypsä. Paistan tään irtopohjavuoassa. Kakku saa jäädä vuokaan ja vähän jäähtyä. Kakun jäähtyessä teen hyydykeseoksen.
HYYDYKESEOS
-2dl vispikermaa
2dl maitorahkaa
-isomman pakastepussillisen verran sulaneita vadelmia(mulla kun ei ole tuoreita)
-sokeria maun mukaan
-7 liivatelehteä
Vatkataan kerma vaahdoksi. Lisätään vaahtoon rahka ja vadelmat,sekä sokeri. Lopuksi liivateseos,joka on valmistettu tavalliseen tapaan : liota liivatteita ensin vähän aikaa kylmässä vedessä,että pehmenevät. Sitten laitetaan hetkeksi kiehuvaan veteen. Vähän jäähdytetään sekoittamalla noin pari minuuttia. Sitten liivateseos sekoitetaan marjarahkaseokseen. Seos kaadetaan irtopohjavuokaan pohjan päälle. Kakku saa hyytyä jääkaapissa huomiseen. Sitten vain nauttimaan!

1850349.jpg
Leivoin kääretortunkin,mutta se jäi pakkaseen vielä.Sitten tuossa on pari kaalilaatikkoa,joiden ohjeen löysin jostain netistä. Sieltä sen etsin,en muista mistä kohtaa,kun omaa ohjetta ei löytynyt.

1850356.jpg
Vielä porkkanalaatikoitakin tein. Itseasiassa kolme tälläistä laatikkoa. Tuosta laitan tänne ohjeen,jos joku haluaisi ja innostuisi kokeilemaan,kun nyt alkaa olla tuoreita porkkanoitakin. Mä olen tällä samalla hyvällä ohjeella tehnyt ainakin 35v. Ohjeen sain aikoinani,nuoruudessa,rakkaalta edesmenneeltä anopiltani.
PORKKANALAATIKKO
-1,5dl riisiä
-3dl vettä
-4dl maitoa
-1dl kermaa
-2 kananmunaa
-3tl suolaa
-ihan pikkuisen valkopippuria
-600g porkkanaraastetta
-3rkl sokeria
(minä teen taas puolet suuremman taikinan)
Keitä riisi vedessä 10min.Lisää maito ja keitä vielä 10min.Sen jälkeen kattila pois hellalta ja lisätään kerma,mausteet,porkkana hienojakoisena raasteena ja kananmunat.Laitetaan laatikko/laatikot voideltuihin vuokiin.Paistoaika 1 tunti 200 asteisessa uunissa.

1850352.jpg
Vieraamme kiinnittivät huomiota ja ihailivat kukkaloistoa,joka on kotikaupunkimme keskustan ja sen läheisyydessä olevien taajamienkin liikenteenjakajissa.Ei kaiketi monissa kaupungeissa liikenteenjakajissa näin hienoa kukkaloistoa ole. Niin minäkin tulin napanneeksi niistä muutaman kuvan.

1850346.jpg
Tässä edelleen vähän toisesta kohtaa.

1850354.jpg
Kauniiksihan nää kaupunkimme tekee,eikös vain.