Tämä on kolmas ja viimeinen osa matkakertomustani. Tään jälkeen postauksiini palautuu taas normaali arki pienine askareineen ja Dubai jää kauniiden,mukavien muistojen kätköön.

 

Tää herra oli hotellimme portsari ja oikea gentleman ! Hyvin,hyvin kohtelias ja ystävällinen. Jututimme häntä ja hän oli Sudanista kotoisin. Jos tarvitsimme taksia,niin hän meni heti kadulle ja pysäytti taksin,avasi meille ovet jne. Jos olimme tulossa hotellille toiselta puolen katua,niin hän heti meni tielle ja pysäytti liikenteen,että pääsimme turvallisesti tien yli. Siellä nimittäin ei ollut suojateitä kuin joissain harvoissa paikoissa. Tää tumma poika kehui muuten Suomea erityisen kauniiksi maaksi! Hotellimme ei ollut sikäläisittäin mikään sillai luxus,vaan se oli kolmen tähden hotelli. Tään hotellin matkaoppaasta valitsimme,kun joilla oli enempi tähtiä,niin olisivat olleet niin paljon kalliimpia. Silti mielestämme todella hyvä hotelli  runsaine aamiaisineen. Tykkäsin kun uima-allas oli hotellin katolla aurinkotuoleineen ja varjoineen. Ranta oli kauempana,mutta hotellista oli ilmainen kuljetus joka päivä,jos sinne halusi.

 

Tässä kuvassa sheikkiherra kättelee ystäviään. Näitä kaapupukuisiahan siellä oli kaikkialla.  Naisilla oli musta kaiken peittävä burka-asu,joista näkyi vain silmät. Heitä ei saanut kuvata. Ne monet burkat olivat todella kauniita helmien koristellut. Kerronpa vähän näitten paikallisten elämästä. Jos aito maan kansalainen eli emirantti menee naimisiin toisen emirantin kanssa,niin valtio antaa ensin häälahjaksi 15 000 € rahaa. Sitten valtio antaa ilmaiseksi asunnon nuorelle parille. Jos asunto ei tyydytä,niin sen voi vuokrata tai myydä ja ostaa muualta toisen. Jos siihen toiseen asuntoon tarvii lainaa,niin pankista lainan saa,eikä mene korkoa ollenkaan. Veroja ei myöskään lainkaan ole ,eikä vedestä ja sähköstäkään tarvi maksaa. Lääkkeet ja lääkärit ja sairaalat ovat ilmaisia. Niinikään koulut ,myös yliopisto on ilmaista. Sitten sheikit ovat lahjoittaneet kansalaisille autojakin ja bensalitra maksoi vain 30 cnt. Niin että tuli mieleeni mistä johtuu sanonta,että on lottovoitto syntyä Suomeen??  Jos mietin ,että mitä tuosta maasta puuttuis,niin kristinusko tai sitä ei ole ainakaan paljoa,jos lainkaan ja sitten sieltä puuttuu lankakerät,neuleet!!

 

Tässäkin sheikkejä tallustelee kauppakeskuksessa.

 

Tämä oli paikallinen kuljetusliike!! Dubaihan on tavattoman kansainvälinen ja siellä on tosi monia kansallisuuksia. Mm. Intiasta,Pakistanista ja Filippiineiltä. Tuskin siellä sheikit mitään töitä tekee,ei ainakaan näitä raskaita. He soittelevat kännyillä bisneksiään. Nää ulkomaalaiset tekevät kaiken raskaan työn. Kuvassa olevalla ukollakin on aikamoinen urakka. Laivasta haki tavaraa soukkien myyntipaikkoihin.

 

Tässä Intsun uusia "ystäviä" :D Nämä ovat asuista päätellen intialaisia. He kaikki kovasti tykkäsivät kun heistä otti valokuvaa. Yksikin intialainen mies oikein tuli luokseni,kun näki,että mulla on kamera kädessä ja pyysi,että otan kuvan!

 

Tälläinen joulupukiksi sopiva ukkoi seisoi niin sopivasti kadunkulmassa,että kamera ikuisti hänet :)

 

Ikkunan takaa otin kuvaa paitatehtaasta. Katsokaa taas iloisia ilmeitä,kun pääsivät kuvaan. Yksinkertaisilla ompelukoneilla ompelivat ja olisittepa nähneet mitä vauhtia. Kauluspaitoja syntyi tuossa.

 

Lankoja ei näkynyt yhtään,ei edes yhtä kerää missään,mutta kangaskauppoja kyllä. Siellä oli niin paljon kangaskauppoja,kokonaisia katuja molemmin puolin kangaspuoteja,että oli kyllä ompelijoiden paratiisi. Eikä maksaneet paljoa.

 

Monissa kankaissa oli tietysti kimallusta,mutta oli sitten muunkinlaisia ,yksivärisiä,kuviollisia,kaikenmaailman kangaslajit löytyi.

 

Tässä vielä toisesta ompelimosta.Siellä ois ollut edullista ompeluttaakin vaatteita.  Ei tullut kuitenkaan teetettyä.

Yksi matkan parhainta antia oli se,kun jo menomatkalla lentokoneessa tutustuimme mukavaan suomalaispariskuntaan ja siellä Dubaissa matkan aikana tulimme ystäviksi. Kävimme parina päivänä yhdessä soukeissa ja yhdessä kauppakeskuksessakin. Samaten syömässäkin kävimme porukalla ja meillä oli tosi kivaa ja monta mukavaa muistoa saatiin heidän välitykselläkin! Kiitos teille ystäväisemme niin mukavasta seurasta! Yhteyksiä pidetään täällä kotimaassa.

Kuten sanottu,näin jää Dubai muistoihini. Jään haaveilemaan uudesta matkasta jonnekin muualle sitten joskus.. Täytyy ensin ahkeroida hoitaa askareitani ja säästellä matkakassaa kasaan,niin ehkä tulee sitten pitkän ajan päästä se päivä,että taas laukkuja alan pakkailemaan.

Ensikerralla on luvassa tänne kätten töitä taas.