Olen yrittänyt neuloa sitä vihreä sävysitä Alize lankaa loppuun. Toin sitä Turkista 3 kerää ja siitä on tehtynä 2-vuotiaan kokoa villatakki,villahousut,pipo.lapaset ja alkoi ärsyttämään jo mokoma lanka,kun ei se lopu:) Vaikka sinänsä minusta kaunis lanka onkin. Niin päätin ottaa työvoiton.

 

jullesukkis-normal.jpg

Samaan settiin neuloin vielä nää sukat. No vieläkin sitä lankaa jäi pieni mytty.

 

j%C3%A4m%C3%A4balat-normal.jpg

Niin minä tein vielä kaksi palaa isoäitiä ja nyt sitä lankaa ei ole enää yhtään. Olen päättänyt,että jos jää jotain jämää nöttönen,niin neulon isoäitipalasen. Sittenkun paloja on tarpeksi,voi yhdistää torkkupeitoksi tai huiviksi tai laukuksi ym. mitä vaan keksii.

 

sienipiiras-normal.jpg

On tullut leivottuakin. Tälläkertaa suolaista. Tässä on kinkku-paprika-sienipiiras. Tavallinen piiraspohja. Sitten täyteaineet: puoliska paprikaa pieniksi kuutioiksi, 1 tölkki herkkusieniä,noin 100g kinkkukuutioita,2kanamunaa,1 prk raejuustoa ja 1prk kermaviiliä sekoitetaan keskenään ja kaadetaan piiraspohjan päälle ja piiras uuniin.

 

leip%C3%A4set-normal.jpg

Ja leipäsiä.Sekoitetaan kuivat aineet kulhossa,8dl hiivaleipäjauhoja,4tl leivinjauhetta,1rkl sokeria,2tl suolaa. Nypitään joukkoon 100g voita. Lopuksi lisätään 3dl kylmää maitoa. Sekoitetaan taikinaa varovasti, ettei se sitkisty. Halutessaa voi käyttää lisämausteita esim.anis,fenkoli,kumina ja juustoraaste. Osan jauhoista voi korvata kaurahiutaleilla. Kukin makunsa mukaan. Noista on puolet syötynä,kun tarjosin työmiehille lämmintä leipää ruuan kera. Ruoka oli keitetyt perunat ja ruskea kastike, jauhelihasta,loput kinkkukuutiot sekaan mitä piirakasta jäi,samoin paprikakuutiot ja vielä sieniäkin. Sitten tietysti lisukkeita,vihreää salaattia,puolukkasosetta ja punajuurisalaattia.

 

limbut-normal.jpg

Lopuksi muhkeaa Oulun limppua. Tää on meidän mielestä paras limppu mitä minä lolen leiponut. Ohje on jossain sivupalkissa,kunhan jaksaa selata.

Kivaa viikonloppua! T:Intsu