Kaikenlaista on tullut puuhailtua ja taaskaan ei meinaa ehtiä koneen ääreen. Nytkin pitäis maksella yrityksen laskuja sen sijaan,että tässä vaan istun blogia päivittämässä!

marjapuuro.jpg

Yhtenä päivänä tein työmiehille jälkkäriksi marjapuuron mustikasta. Kokeilkaapa mustikkaa marjapuuroon puolukan sijaan. Ei tule niin kauniin värinen kuin puolukasta,mutta mielestäni maukkaampi,pehmeä ja samenttinen maku. Vielä kun sen vatkaa oikein kuohkeaksi ja nautitaan vaniljakastikkeen kera.

 

mummin%20torttu.jpg

Minulla oli eilen eräs ystäväni kylässä pitkän pitkästä aikaa ja mä leivoin sitten tätä mummin omenatorttua. Olenhan esitellyt näitä täällä ennenkin,mutta laitanpa vielä ohjeen.

Mummin Omenatorttu

Tehdään tavallinen ohut sokerikakkupohja tuommoseen vuokaan,jossa on keskellä syvennys. Pohja kostuteaan jollain mehulla. Minä kostutin jaffalla. Sitten päälle tulee kaksi isohkoa omenaa raasteena. Keitetään kuorrutus: 2dl kermaa,vähän vajaa 1dl sokeria ja 3 kananmunan keltuaista. Koko ajan kattilaa sekoitelllen (palaa herkästi pohjaan). Keitetään noin 5min. kunnes seos vähän sakenee. Kaadetaan kuorrute tortun päälle. Annetaan jäähtyä ja koristellaan millä nyt haluaa. Minä käytän useimmiten viinirypäleitä.

 

mustikasta.jpg

Tein tavallisen mustikkapiiraankin. Se meinasi aivan kärvähtää,kun vähän sen unohdin koskapa imuroin silläaikaa,kun se oli uunissa.

 

jellona.jpg

Koululla näin vitriinissä näin upean huovutetun leijonan. Minusta niin taidolla tehty ja upeaakin upeampi huovutustyö. Tekijä ei ole tiedossani ellei ole itse huovutuksen opettajan tekemä.

 

kanavajuttu.jpg

Kässyissäni ei ole mitään valmista,mutta kaikenlaista kesken. Ensinnäkin tämän kanavatyön piti olla sillointällöin tehtävä,mutta mä himoonnuin tähän niin,että joka päivä on saatava sitä edes vähän pisteltyä:) Se on jo yli puolessa välissä.

 

lopputy%C3%B6.jpg

Tämä on minun koulutyö. Meillä on virkkausosio menossa ja kun siellä aloitettiin alkeista,kun enin osa ei ole aiemmin virkannut,niin minä sain ottaa työkseni mitä halusin. Päätin tunnit hyödyntää ja aloitin jo lopputyön,vaikka sen pitää olla valmis vasta keväällä 2017. Mulla on suuri suunnitelma lopputyöstä. En vielä paljasta mikä se tulee olemaan,mutta siihen tulee kuulumaan paljon virkkausta,ompelua ja kirjontaakin. Se on suuri työ,joten hyvä kun saa näin ajoissa alkaa.

 

kutimet.jpg

On mulla keskeneräisiä kutimiakin. Tässä yksi aloitus.

Rentouttavaa viikonloppua jokaiselle!

Kiitos käynnistä ja kommenteista! T.intsu