Niinkuin jo kerroin,niin pyhänaikana oli lastenlasten synttärit, 1v ja 4v. Jo perjantaina sain läheisiä ja rakkaita yövieraita viikonlopuksi. Synttärien ja vieraitteni tiimoilta jotain olin siinä perjantaina leiponutkin.

 

p%C3%A4%C3%A4ryn%C3%A4kakku.jpg

Ensin tein tämmösen päärynäpiirakan.

2 kananmunaa ja 1dl sokeria sekoitetan. Lisätään sekoittaen 1,5 kp kylmää maitoa. Sitten 3dl vehnäjauhoja,joihin on sekoitettu 2tl leivinjauhetta ja 2tl vanilliinisokeria. Lopuksi 80g sulatettua voita. Laitetaan voideltuun piirasvuokaan. Esipaistetaan 200 ast.uunissa noin 10 min. Sitten levitetään päälle vaniljakiisseli,jonka minä tein valmisjauhepussista. Ja vielä päälle vajaa 2 tölkkiä säilykepäärynöitä ja taas uuniin ja paistetaan kypsäksi. Piiraan päälle voi myöhemmin ennen tarjoilua laittaa nomparellejä yms koristeita halutessaan.

 

kinkka.jpg

Tein kinkkupiiraankin. Tässä ei mitään erikoista. Tavallinen piiraspohja. Ja täytteeseen hiukan kinkkukuutioita ja paprikakuutioita,2 kananmunaa,2prk kermaviiliä ja päälle hiukan juustoraastetta.

 

kameleontti.jpg

Voikkarin tietysti tein juhliin! Koskapa oli kyse poikalasten synttäreistä,niin laitoin päälle liskon. Heti pälkähti päähäni tälläinen visio,kun tiedän mistä he tykkää.

 

pojille.jpg

Lahjat paketoituna. Vasemmanpuoleisessa on mm. Ryhmä Haun lentokone. Olin nimittäin yhtenä päivänä tuota pientä poitsua kaitsemassa ja siinä leikkien lomassa tuli puhetta tulevista synttäreistä. Kysyin mitä sinä toivot mummilta ja vaarilta? Tomeralla poitsulla oli heti vastaus valmiina:Teiltä minä toivon Ryhmä Haun lentokonetta! Saamansa piti ja kyllä se on ollut hänen kädessä siitä asti:) Tuolla pojalla on hauskoja juttuja. Hän kertoi,että joskus hänen äiti kun siivoaa,niin ottaa matonkin pois ja pesee lattian pöpöistä. Sitten tuumasi siihen" Helppoa kuin Heinänteko:" Niin että älkää valittako siivouksista,kun se on noin helppoa:D Keskimmäinen paketti on 1v sankarille ja oikean puolimmaisen sai tulevia kymppisynttäreitään viettävä mukaan. Synttärijuhlissa oli kaikki lapsemme perheineen paikalla. Meitä kaikki 27 henkeä. On harvinaista,että kaikki pääsee yhtaikaa paikalle. Niitä on sitten niitten yövieraittemme lisäksi piipahdellut tässä meilläkin eri kokoonpanoilla.

 

autojono.jpg

Leikitty on monenlaista. Tässä esim meidän keittiön lattialla oli autokauppa:)

 

joulukaktus.jpg

Lopuksi vielä tää minun kukkivasta joulukaktuksesta kuvaa ilahduttamaan teitäkin kauneudellaan.

Kiittäen:Intsu