Taas vaan on viikko lopuillaan ja viikonloppu tulossa. Vähän lumisateita ja pakkastakin on tiedossa. Minun neulepuikot ovat heiluneet yhden pipon verran. Minun neuleet ovat aika pientä piiperrystä,kun lapsenlapset yritän pitää lämpimissä asusteissa,ennenkuin muita neuleita suunnittelen.

apippa-normal.jpg

Yhdelle pojalle pipo,sopii melkein aikuisellekkin. Seiskaveikasta tein. Tälläkertaa minulla ei ollut pipoon mitään kuvaa.

 

Koiraraukka-normal.jpg

Voi katsokaas meidän koiruus raukkaa!! Tuossa olen just tullut sen kanssa eläinlääkäristä ja se on tosi surkeana ja nukutuspöpperössäkin vielä. Silmä on kuvassa pahan näköinen,mutta siinä oli vaan pikkujuttu. Tuli taas luomen alapuolelle semmonen näppy niinkuin kysta. Se on ollut kauan.Pari kertaa se on vain puristettu tyhjäksi,mutta tuli aina uudelleen. Nyt sitten leikattiin oikein samalla nukutuksella,kun piti korvaankin tehdä leikkaus. Nyt ei tuon kystan pitäis enää tulla. Korvasta sitten. Sindille tuli korvanlehteen paksu sellainen kuin korvanlehden sisällä ois geelipussi. Aivan valtavan turvonnut puoli korvanlehteä ja sitä kuumotti. Sitten selvisi,että se on ns. verikorva. Eli päätä hangatessa johonkin tai ravistellessa korvaa,on pieniä verisuonia katkennut ja verta vuotanut ja hyytynyt isoksi pussiksi. Eläinlääkäri harkitsi mitä tehdä. Koira on vanha 14,5v ja ei ollut varmaa kestääkö nukutusta. Eläinlääkäri sanoi,että hän vois imeä sen kuolleen veren pois,mutta se heti uusii. Päätettiin ottaa riski ja nukuttaa ja tehdä kunnon leikkaus. Minä kuljin kaupungilla kaupoissa silläaikaa ja mitään oikein ostettavaa en löytänyt. Minua aivan jännitti ja älkää naurako,mutta mä oikein rukoilinkin Jumalalta apua,kun sanotaanhan Raamatussa:"ihmistä ja eläintä Sinä autat". Sitten koiraa katsomaan ja leikkaus oli onnistunut ja koira itse käveli autoonkin. Olihan tuo eka ilta surkea. Nyt on jo piristynyt ja hyppelee taas. Tuon tupon on jo saanut ottaa korvanlehdestä pois. On se pahan näköinen. Korvanlehdessä on reikiä ja haava on ommeltu kuin sik sakkia,mutta parane hyvää vauhtia ja kolmenlaisia lääkkeitä on. Koiraa haittaa hiukan enää tuo tötterö ja se pitää olla 2viikkoa,kun sitten vasta otetaan ompeleet pois. Tuon tötterön kanssa kulkee ja pukkii sitä joka paikkaan,kun yhtään ei ymmärrä,etä pää ei mahdukaan mistä vain,kun pitäis tötterökin ottaa huomioon. No nyt pyhänaika ollaan kotosalla ja hoidetaan koirulia ,niin kyllä tämä taas tästä.