Eilen aamulla hain naisia kyytiini vähän pitkin kylää ja suuntasimme Kauhavalle meidän Käsityöklubin pikkujouluun. Meitä oli kokoontuneina ainakin 15 naista,ellei enempikin,en niin tarkkaan laskenut. Aiva ihana, lämminhekinen pikkujoulusta muodostuikin.

 

Ensinnäkin ,saamme hämmästyä joka kerta,miten Kauhavan Kangas-Aitta pitää meistä niin hyvää huolta! Joka kerta tarjoavat ilmaiseksi meille aamiaisen ja nyt oli aivan ertyiset pikkujoulutarjoilut. Oli riisipuuroa tarjolla ja sekahelmäsoppaa. Sitten oli kahvia/tee,glögiä,piparia ja näin mahtava tonttutäytekakku. Paljon kiitoksia Kangas-Aitalle.

 

Jokainen tuotiin pieni paketti ja oltiin sovittu,että käsityöaiheinen ja arvoltaan 10€. Yhdellä meistä oli lapsenlapsi mukana,joka sai jakaa lahjat. Sitten niitä jännityksellä availimme. Minun paketista löytyi enkeli-suklaarasia ja 100g hyvää,harmaata alpakkalankaa. Kiitos Sinulle,kuka lienetkin paketin laittanut:)

 

Tämän väen kanssa meillä on ollut jo monet,monet yhteistempaukset sytomyssyjen lisäksi paljon  muitakin juttuja. Nyt ollaan neulottu yhdessä tuo valkoinen torkkupeitto. Jokainen on ostanut Kangas-Aitasta kerän tai pari lankaa siihen ja neulonut muutaman palasen.Myös minäkin osallistuin muutamalla pitsikuvioisella palalla. Sitten pari ystävää yhdisti palaset ja luovutettiin peitto Kangas-Aitan toimitusjohtajalle :Kirsti Karppiselle. Se on meidän kiitos Kirstille hyvästä palvelusta ja Onnittelut Kngas- Aitan täyttäessä 85v.

 

Sen lisäksi,että saamme olla siellä ihanien lankojen ympäröimänä,niin joka kerta on näytteillä kaikenlaisia valmiita neuleita,ym töitä. Minusta niin kauniita jakkuja nämä.

 

Kivasti roseella toteutetut servettirenkaat. Tutkailin,että on käytetty jotain metallilankaa. Siellä saadaan toisilta aina paljon ideoita ja ohjeitakin. Nytkin saimme kivojen tossukoiden ohjeen ja kukkaisen tiskirätin ohjeen ja vielä joitain muitakin.

 

Olkipukit kaiketi kuuluu jouluun. Sitten hieno tuo virkattu matto.

 

Heijastinlangasta ja nauhasta oli esillä monenlaisia koristeellisia heijastimia. Kauhavan Kangas-Aitan sivuilla on ohjeita näihin ja moneen muuhunkin työhön.

 

Tässäkin aivan ihanat sommitelmat. Mukavia koreja ja monenmoisia ja monella tavalla toteutettuja tonttuja. Sitten paitoja. Mä ihastuin tuohon valkoiseen,kiva malli. Se löytyy kaiketi Modasta.

 

Vielä pari hauskaa tonttusta. Näitäkin oli useamman laisia.

 

Sittenkun Kauhavalta kotiuduin,niin meillä oli jo joulupukki käynyt tai tonttu kukaties ja sain suuren suuren paketin ja sieltä löytyi uusi ja hyvä yleiskone hajonneen tilalle. Hyvältä vaikuttaa ja pitihän mun saada sitä heti kokeilla. Kyllä oli taikinan teko tällä helppoa! Teki niin tehokkaasti ja nopeesti. Voi kuinka iloinen olen tästä:) Kulho on suuri,voi tehdä taikina 1,5 litran nesteestä ja siinä on hyvä roiskesuojakin.

 

Siinä meidän uudella koneella tehdyt muhkeat joululimput! Limput olivat uunissa paistumassa ja puuhailin välillä muuta,kun mun pieni alle kolmivuotias pojanpoika kantoi huolta mun touhuista ja tuli saniomaan: mummi,limput ovat jo valmiita,kun ne ovat jo oranssin värisiä:) On se hyvä,kun minulla on apulaisia:)

 

Pullaakin tuli samalla tehtyä. Pitkoja useampia ja sitten näitä pikkupullia. Ne ovat kanelipullia.

Nyt vielä muutama päivä touhuillaan kaikkia askareitamme ja sitten se suuri Juhla koittaa.Tulen varmaan ennen jouluun hiljentymistä tänne vielä tervehdykseni jättämään,mutta nyt vielä eletään odotuksessa.

"Tuo kotihin,jos pieneenkin,nyt joulujuhla suloisin. Jumalan Sanan valoa ja mieltä jaloa.Luo köyhän,niinkuin rikkahan,saa joulu ihana"