Jälleen kerran on vilkas pyhänaika tiedossa. On synttärijuhlat,on isänpäivän vietto,on yövieraita ja vielä on kylässäkäyntikin mahdutettava kaikki samaan viikonloppuun. Niin ja varmaan isänpäivänä käynti ulkona syömässä. Vipinää riittää. No,aina vähäsen kässytkin edistyy.

 

edest%C3%A4p%C3%A4in.jpg

Yhdelle mummin neitokaiselle sukat tikkusin. Nää on tässä edestäpäin kuvattuna,että näkyy mallikuvio.

 

zukat.jpg

Siinä sivustapäin. kuvasta luulisi,että toinen on leveempi,mutta luonnossa ei ole. Ovat oikeesti saman kokoiset. Lankana harmaa seiskaveikkaa ja valkoinen jotain jämää.

 

nomparellit.jpg

Pikkuisen olen leiponutkin. Suklaapiirakka minun ohjeella. 2kananmunaa ja 1dl sokeria sekoitetaan. Ei tarvi vatkata, sekoitellaan vain. Lisätään 4dl vehnäjauh.joihin on lisätty 2tl leivinjauhetta,2tl vanilliinsokeria ja 2,5 rkl tummaa kaakaojauhetta ja lopuksi lisätään vielä 100g sulatettua voita . Täyte jäähtyneeseen kakkuun.  3dl tomusokeria 3 rkl tummaa kaakaota ja tilkka kahvia. Sekoitetaan tasaiseksi ja kaadetaan piiraan päälle. Lopuksi voi koristella, vaikka nomparelleilla kuten minä tein.

 

piirasvuoka.jpg

Minä niin tykkään tästä piirasvuuasta,kun siihen on näin hyvä kansi ja voi noin laittaa jääkaappiin. Tuossa kannessa on kuva niin mehevistä mustikoista,että aivan alkoi tekemään mustikkaapiirastakin mieli:)

 

kinkkus.jpg

Sitten vielä kinkkurullat. Valmiita voitaikinalevyjä vähän kaulin kumpaankin suuntaan ja paloin sen kolmeen osaan. palat voitelin ruohosipuli -tuorejuustolla ja vielä savukinkkukuutioita päälle. Käärin rullalle ja uuniin. Ennen uuniinlaittoa pelkällä vedellä sivelin niitä.

 

piha-asetelma.jpg

Lopulta olen porraspäähän saanut jonkunnäköisen asetelman taas laitettua. Siinä huovuttamani lintu ja orava nyt kököttävät. Pelkään,että linnut noppii niitä. Niinpä suihkutin niihin hajuvettä,niin sitten eivät tule.

 

Rattoisaa Isänpäivänviettoa Teille Itsekullekkin!

Kiitos käynneistä ja kommenteista! T.Intsu