Taas on viilkas viikonloppu takanapäinä ja niin kiireinen tääkin päivä etten ole ehtiny blogia päivittää ennenkuin nyt vasta tähän istahdin.

 

psukkis.jpg

Yhdet miesten perussukat sentään olen saanut aikaiseksi. Lankana seiskaveikan polkka ja sopivat jalkaan,jonka knegännumero on 43.

Lauantaina oli taas ihana Lankavan Käsityöklubi kokoontuminen.

 

malvtyynyt.jpg

Sanomattakin on selvää,että siellä oli niin kivaa,niinkuin aina. Tulevana viikonloppuna on Seinäjoella ne käsityömessut  ja meidän kässäporukka antaa Lankavassa työnäytöksiä torstaina,perjantaina ja lauantaina. Työnäytöksiä annetaan tuollaisella uudenlaisella tekniikalla,jolla on tehty nuo Lankavassa esillä olevat Malvikki-tyynyt.

 

malvmatto.jpg

Samalla systeemillä tehty matto ja pienempänä tuota kukkaa on käytetty tossujen päälläkin ja mullakin on ohje,kun ehtisi vain kokeilla. Siellä on työnäytöksenä myöskin kangaspuissa kudottava maton tekeminen. Tänävuonna mä en ole ottanut itselleni työnäytösvuoroja,kun saan messuviikonlopuksi  suloisen ja ihanan ystäväni  vieraaksi.

 

kanav%201.jpg

Sunnuntaina meitä ensin soitettiin käymään venäläisten ystäviemme luo. Siellä istutettiin heti kahvipöytään,vaikka meidän piti vain käväistä,oli kiire aikataulu. Heillä piti siksi käydä,kun talon isäntä oli ollut Venäjällä käymässä ja ostanut minulle lahjaksi kaikenlaista!! Näitä ihastuttavia kanavatyöpohjia. Miltei eniten tykkään tästä,vaikka kaikki ovat ihania.

 

kanav3.jpg

Katsokaapa miten tääkin on söpö. Niinkuin meidän Sindi pentuna siinä lasten kanssa.

 

kanav4.jpg

Tykkään tästä koirakuvastakin.

 

kanav.jpg

Tämäkin,niin herttainen ja voi kuinka sormet syyhyäis päästä tekemään ja monta juttua pitäis vaan malttaa tehdä enenkuin aloitan ainuttakaan näistä!!

Hän oli tuonut minulle lahjaksi myös monet ihanat verhot. Niitä mun pitää hiukan ommella omiin ikkunoihin sopiviksi,vaikka valmisverhoja ovatkin. Varmaan niistä enempi joskus myöhemmin oikein ajan kanssa.

 

ruksin%20p%C3%B6yt%C3%A4.jpg

Pyhäiltana oli seurakunnassamme lähettipariskunnan siunaaminen lähetystyöhön. Tämä pariskunta ovat meidän hyviä ystäviä. Sitten meidän Lähetystyön Askartelu ja Käsityöpiiri oli luvannut järjestää kahvituksen. Minä lupasin itseni pöytää kattamaan ja toisetkin auttoi. Meitä oli viisi keittiöhommissa. Ystäväni ja minä katettiin pöytää,leikattiin kakkuja,eräs lämmitteli uunissa karjalanpiirakat ja lohipiirakat. Kolmas keitti kahvit. Ystäväni ja minä hoidettiin kahvinkaatelu,niin että kahvia  sai ottaa kummaltakin puolen pöytää ja sitten vielä yksi iloinen seurakuntamme nuori hoiti tiskauksen. Huuhtelut ja tiskikoneen käytön. Oma hommansa ennenkuin kaikki on keittiöllä sitten taas reilassa. kaikki laitettuna pois,keittiö siivottuna ja roskapussit jäteastioissa. Tälläiset kaikki tehdään talkoovoimin ja paljon muuta. Mutta aina lopuksi on muakava mieli kun on saanut olla mukana.

 

kukka-aset.jpg

Vielä yksi seinäkoriste,siellä on kaunista!

Tänään on päivä mennyt pyykätessä ,yrtyksen asioita hoidellessa,miehille keitellessä. Sitten erään ystäväni luona kylässä monta tuntia,oikeastaan mulla ei olisi ollut aikaa,mutta hän niin pyysi ja en ole moneen vuoteen ollut. Oli kivaa,niin että aika vaan livahti käsistä. Sieltäpäin nopeesti ruokakauppaan ja kotiin. Tänne tuli kolme lastamme perheineen. Tää tilanne vähän ruuhkautui,kun tää mummi on niin menevä,että harvoin on kotona ja jos sellainen ilta ilmaantuu,niin on kivaa,kun lapset perheineen tulevat tätä vanhaa muoria moikkaamaan!

Kiitos pesiksen kultamitalikehuista! Olenhan minäkin tosi polleeta tuosta kullasta!

Kiitos kommenteista ja käynnistä! T.Intsu