Taas on viikko jo puolessa välissä. Olenkohan vanhantunut ja hidastunut,kun ei paljoa ehdi,niin on viikko mennä hurahtanut.

Olen taas vähän virkkaillutkin ja tuli tämmönen.

 

leipomukset%20016-normal.jpg

Näyttääkö liinalta,mutta ei suinkaan ole liina,vaan tää tulee yhteen koulutyöhön. Näytän sitten mihin tuli,kun työ on valmis.

 

leipomukset%20001-normal.jpg

Sitten olen vähän leiponutkin yhden pienen pojan palleroisen juhlia varten. Tää on Kostea Omenaraastekakku.

150g voita ja 2dl sokeria vatkataan vaahdoksi. Lisätään yksitellen 2 kananmunaa. Sekoitetaan kuivat aineet: 4dl vehnäjauhoja,3tl leivinjauhetta ja 2tl kanelia. Taikinaan sekoitetaan jauhoseos vuorotellen 1dl maitoa ja 3dl karkeaa omenaraastetta. Sekoitetaan vaan sen verran,että aineet tasoittuu. Paistetaan uunin alimmalla ritilällä 175 asteessa,noin 50-60 minuuttia.

Kuorrutus sulatetusta valkosuklaasta. Kakkuun tulee vielä koristeita ennen tarjoilua.

 

leipomukset%20005-normal.jpg

Mansikka vaniljakastikepiiras. Tässä tavallinen piiraspohja,jonka teen yleensä uunipellille. Ohjeen  olen kirjoittanut aikaisemmin. Ohje on pellilliseen,joten tähän tarvitaan vain puolet ohjeen määrästä. Päälle vaniljakastiketta ja mansikoita.

 

leipomukset%20010-normal.jpg

Kinkku tuulihatturulla

150g voita sulatetaan kattilassa. Sekoitetaan rasvasulaan vehnäjauhoja 2dl.Lisätään 5dl vettä ja sekoitetaan ja annetaan kiehahtaa. Jäähdytetään noin 5min. Lisätään yksitellen 3 munaa,1,5 tl leivinjauhetta ja 3-4 rkl silputtua persiljaa. Paistetaan uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20min. Kumotaan levy varovasti voipaperin päälle ja annetaan jäähtyä

Täyte: 1prk ruohosipuli tuorejuustoa,sekoitetaan siihen noin 120g kinkkukuutioita ,puolet isosta paprikasta kuutioina ja persiljaa 2-3rkl. Lopuksi 1-2dl vatkattua kermaa. Levitetään seos levylle ja kääritään rullalle.

 

leipomukset%20013-normal.jpg

Ja ei kai minulla sellaista leipomuspäivää ole,ettenkö tekisi sitä iänikuista pullaa!

Kiitos kaikille käynnistä,kiitos kommenteista ja kiitos onnentoivotuksista mun opintoihin!

T:Intsu