Huomenna on seurakunnassani kevätmyyjäiset. Niitä ajatellen olen tänäänkin jotain sinne tehnyt. Aamulla menen järjestämään pöytiä meidän pienen käsityöpiiriläisten kanssa ja sitten päivä hulahtaa koettaen myydä mahdollisimman paljon. Tuotto käytetään lähetystöhön. Meillä on lähettejä tällähetkellä Turkissa ,Arabiemiraateissa,Malediiveillä ja Venäjälläkin,ainakin mitkä mä nyt muistan. 

 

babylle-normal.jpg

Mä tein sinne asun baby born-nukelle. Niitä on toivottu. Joku muukin on tehnyt sille nukelle jotain. Mä vähän myöhään heräsin tähän ajatukseen,että olisi voinut jo aikaisemmin alkaa näitäkin tekemään. Mun oikein sisäinen pikkutyttö heräsi tätä virkkaillessa ja oli tosi kivaa tehtävää. Tästä tuli tälläinen liivimekko.

 

babyn%20takaa-normal.jpg

Kuva mekosta takaa. Lankana oli tuo punainen Jannea ja vaaleanpunaiset jotain akrylilankaa.

 

babyn%20takki-normal.jpg

Tein tietenkin vielä takinkin. Jos tosiaan baby born nukke on vastasyntyneen kokoinen,niin sitten nää menisi vastasyntyneellekin:)

Meidänkin huushollissa on baby born nukke,jolta mittailin sopivan koon ja sovittelinkin. Se on tytäreiltämme aikoinaan jäänyt ja lastenlapset sillä leikkii. Ja arvatkaas mitä: se on aivan alasti!! On sillä aikoinaan ollut vaatteita,mutta mihin lie aikojen saatossa kadonnut. En ole sille saanut aikaiseksi edes yhden yhtä vaatekertaa,joten "kyllä ne suutarin lapset kengittä yhä kulkee":)

 

kinkkunen-normal.jpg

Ihan pikkuisen leivoin myyjäisiin. Tää on kinkkupiiras. Tavallinen piiraspohja. Sen päälle levitin paprikasuikaleita ja herkkusieniä. Sitten kulhossa sekoitin kinkkusuikaleita,ihan summissa laitoin määrän,kaksi kananmunaa,purkki rahkaa ja purkki raejuustoa. Sekoittelin ja levitin piiraan päälle.

 

vaniljaomput-normal.jpg

Edelleen myyjäisiin nämä kaksi omppupiirasta. Laitoin taas tapani mukaan päälle ennen omppusiivuja,niin vaniljavanukasta. Antaa piiraalle hyvän säväyksen. Tavallisesti mä myyjäisiinkin leivon paljon enempi,mutta nyt ei ole voimia. Astmalääkettä hönkäilen ja koetan pärjäillä.

 

ropsu-normal.jpg

Lopuksi vielä pukkasin uuniin pannarin tai niinkuin me pohjalaiset sanomme,ropsun. Uuni teki siitä tälläisen taideteoksen:D Eriskummalliseta muodosta huolimatta oli hyvää. Mieheni kanssa tätä söimme hillon kera ja joka välissä kahvia hörpimme.

Mukavata sunnuntaita:Intsu