Seuraavana sunnuntaina on seurakunnassamme lähetysmyyjäiset,joita kovalla kiireellä valmistelemme. Minäkin menen sinne jo lauantaina laittamaan pöytiä kuntoon ja pyhänä siellä häärimme ja koetamme saada tekeleemme kaupan. Myyjäisiä varten olen tehnyt useammat siililapasetkin,mutta osan jo vein sinne eri ruskeitten lankojen sävyillä tehtynä. Unohdin kokonaan ottaa niistä kuvaa. Nämä yhdet vaan vielä myyjäisiä varten tänäaamuna kasasin.

2131755.jpg
Lankana näissä on Janne ja pörrölanka Fannya. Nämäkin lapaset tein tuplana eli niissä on vuorilapasetkin Woolista.

2131754.jpg
Ai,että mikäkö pääsylippu tää on. No tää on illallislippu aivan ihanaan Joulun Sankari gaala-juhlaan, mikä viimepyhänä seurakunnassamme pidettiin. Minäpä kerron siitä. Tää oli kuudes kerta,kun tää oli. Idean tästä gaalasta on saanut eräs perhe keskustellessaan lasten kanssa joulusta,joulun merkityksestä ja siitäkin,että kaikilla ei ole asiat joulunakaan niin hyvin kuin heillä. Perheen äiti sai idean,että pidettäis seurakunnassamme illalliset ja ohjelmaakin. Tää illallistuotto käytettäis kokonaisuudessaan lyhentämättömänä oman paikkakuntamme vähävaristen joululahjoihin yhteistyönä perusturvalautakunnan kanssa.
Ai niin tuon pääsylipun on suunnitellut ja toteuttanut nuorin poikani. Minä olen hyvin ylpeä pojastani :)

2131756.jpg
Ruokatarpeet mistä illallinen vapaaehtoistyövoimin seurakunnassa valmistettiin,saatiin ylläolevien yritysten sponsoroimana. Jokainen joka oli työtä tehnyt gaalan eteen osti myös henkilökohtaisesti lipun,että saatais mahdollisimman paljon tuottoa.
Mä juhlassa harmittelin niin mielessäni,kun unohdin kameran kotiin. Aina se tärkeässä paikassa unohtuu,sillä kuvattavaa ois ollut paljon. Rukoushuone oli koristeltu niin ihanasti. Tosi suuri työ ja vaiva nähty. Porraspäässä jo tuli ihana joulun tuntu. Oli joka porras-askelmalla soihtukynttilät palamassa ja kauniit asetelmat valoineen ylimpänä. Tunsi olevansa tervetullut. Sisällä heti vasemmalla oli kaksi joulukuusta valoineen. Sitten oikealla puolen naulakon etuseinämässä oli sininen lakana ja tummansinisellä silhuettina Joosef taluttamassa aasia,jonka selässä raskaana oleva Maria istui matkaten kohti Beetlehemiä.
Joka puolella pöydissä valkeat liinat ja kynttelikköjä. Kynteliköt olivat tiiltä,joihin jokaiseen tiileen oli upotettu kaksi kynttilää. Oli suihkutettu "lumihuurretta",ja helmiä oli myös koristeena. Paljon oli tuijapuita ja niissä valot,sekä pieniä sypressiä valoineen. Heti eteisessä jo tarjottiin glögiä ja pipareita. Sitten salissa oli joluinen ohjelma. Kuoro orkesterin säestämänä lauloi aivan ihanasti joululauluja. Oli myös pieniä puheen vuoroja,joita käytti kaupunginjohtaja,perusturvajohtaja,tään gaalan "äiti" Susanna,sekä seurakunnan pastori.Salissa etuseinämässä oli suuria kauniita enkeleitä,sekä alttarilla varmaan jostain massasta tehdyt mahdollisimman aidon näköiset ja kokoiset Maria,Joosef ja Jeesus-lapsi seimessä.
Ruokapöytä notkui jouluherkuista! Kaikki mahdolliset jouluherkut oli ja salaattia monia lajeja. Sitten jälkiruokana mansikkarahka ja kahvi täytekakkuineen.
Viimevuonna lahjapaketin sai 25 perhettä ja henkilökohtaisen lahjan 80 lasta. Toivottavasti tänävuonna vieläkin enemmän.