Eilen illalla Intsu on palannut kotiin puolisonsa kanssa meidän 40-vuotis häämatkalta.


Matkamme suuntautui Italiaan ja pääosaltaan Cattolican kaupunkiin. Kävimme siellä tosin monessa muussakin paikassa. Me kovasti tykästyimme Italiaan. Jo kotoa lähtien alkoi tunnelma nousta korkealle. Minäpäs kerron. Kun lähdimme ajelemaan Eteläiseen Suomeen,niin minä sieppasin autoon mukaan englanninopetus cd.n. Jos vielä viimetipassa joku sana lisää tallentuisi päähän. Mieheni sanoi,että mitä,tuonko cd.n nyt otat. Mä,että joo,joo. Tomerana autossa laitoin sen heti soittimeen ja ehti vain pari sanaa enkkua mölöttää,kun mieheni sieppasi sen pois ja sanoi,että eihän me nyt tuota koko matkaa kuunnella,että pitää olla tunnelmaan sopivampaa musiikkia.
Hänellä oli joku cd ja yhtäkkiä aivan ihanat häälaulujen soinnit täytti auton. Ihmettelin mistä tuon olikaan saanut. Halusi tunnustaa näin mulle rakkautensa! Ekana kajahti ilmoille tää:
" Keskellä vuosien kiireen ja työn,maailma sai meidät pysähtymään.
Hiljainen hetki,kauneus yön,sai rakkaimmat muistomme elämään.
Nuoruuteen kanssas saan vaipua muistojen helmaan.
Muistan vain taas ensi tapaamisen,kun kuiskasin sinulle sen.
Minä Rakastan Sua,yhä totta on tänään,vaan enemmän,enemmän se tarkoittaa.
Minä Rakastan Sua,sulle kaikkeni annan ja elämä vie meitä päin parempaan."

Paljon muita ihania hääälauluja soi autossa. Minä sain kyyneleitäni pidätellä ja olin todella yllättynyt hänen romanttisuudestaan ja otettu. Vielä vuosikymmenten jälkeenkin hän osaa yllättää. Kyllä hän matkalla järjesti monta muutakin ihanaa yllätystä,mutta siitä  ensi kerralla. Nyt vain näytän joitakin kuvia Cattolicasta,joita tuossa on jo pari vilahtanutkin.
 
Lämpöä riitti joka päivälle +30-+36 ast. Uimarantoja oli siis monta kymmentä kilometriä täys tuo Ardianmeren rannikko. Meidän hotellissa oli hyvät auringonottotilat ja altaat. Me ei niinkään tuolla meren rannassa hiekassa viihdytty,vaan hotellin altailla ulkona,varsinkin porealtaassa lötköttelimme:)
 

Tietysti myös kauppoja kolusimme,vaikka ei niin mitään tarvitakkaan. Se jotenkin kuuluu lomaan.
Kauppoja riitti hienoista merkkiliikkeistä kaikenmaailman söpöihin krääsäliikkeisiin.Kaikkea mitä kuvitella saattaa ja sellaistakin mikä ei ole tullut mieleen myytiin liikkeissä.Eikö tässäkin söpöjä pystymuuria:)Vähän kuvaa satamasta.Siellä oli paljon vaikka mitä upeita suihkulähteitä.Yhdelläkin suihkulähteellä oli mun puutarhaHempan sukulaisia:)


Paikalliset kulkivat polkupyörillä paljon ja kyllä hotelleistakin vuokrattiin pyöriä turisteillekkin. Minun huomio kiinnittyi paikallisten pyöriin joissa monissa oli edessä korit erilaisilla kukkasilla somistetut.

 
Katolinen maa kun on,niin tietysti siihen kuuluu kaikenlaiset pyhimykset. Tässä Neitsyt Maria. Otin kuvan,kun tämän luona oli meidän hotellin retkipysäkki,josta bussi haki retkelle.


Ruoka oli aivan valtavan hyvää. Olemme syöneet,jos jotakin. Aivan namia monet pastatkin,he kyllä osaavat laittaa sen. Minä en ollut ennen tiennyt,että he eivät käytä ketsuppia lainkaan. He tekevät kastikkeet itse tuoreista tomaateista ja ovat hyvin tarkkoja mikä tomaattilajike kuuluu ja sopii mihinkin pastaan. Syötiin monenlaista liharuokaakin ja kanaa ja kalaa. Yhtenä iltana hotellimme ravintola järjesti meriaiheiset illallisjuhlan. He kaikki olivat pukeutuneet merimiehiksi,kun yleensä heillä oli tumma puku,valkoinen paita ja mirri kaulassa. Tuossa "meripoika" tuo yhtä kalavatia.Oli pikkuisen suuri täytekakkukin:

Tälläisen korun mm. näin hotellimme vitriinissä.  Tästä saa mallin virkatusta ja helmistä tehdystä korusta. Voi tehdä pienemmänkin ,eikä lankakaan ole pakko olla kullankimalteinen ja helmet voi olla mitä helmiä vaan. Tää nyt oli tehty näin prameasti.
Vielä seuraavlla kertaa teen postauksen Italiasta.
Oikein hyvää alkanuta elokuista viikkoa.