Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille ja kiitos kaiken aikaa tulleista , ihanista,kauniista ja rohkaisevista kommenteista! Täällä ainakin paistelee aurinko ihanasti pilvettömältä taivaalta,kuin olisi keskikesä,eikä syksy.

Matleena Lankapirtti-blogissaan haastoi kuvaamaan ja kertomaan kirjahyllystä. Minä harkitsin ja nappasin sit kuitenkin haasteen mukaan! Oisko minussa vähän yllytyshullun vikaakin:D

 

Itseasiassa meillä on kolmekin kirjahyllyä ja yrityksen toimiston huoneen seinät peittävä hylly vois olla neljäs,mutta kun se on oikeastaan mappihylly,niin sitä en kuvannut. Tämä olohuoneen hylly on meillä ollut pitkästi yli 30v. Siitä näkee,että se on vanhanaikainen,mutta mä en meinaakaan siitä luopua ja vaihtaa moderninpaan. Ei,ei! Silloin aikoinaan se oli huippumuodikas ja kalliskin. Se on tammea. Mulla on tietysti kaikenlaista tilpehööriäkin hyllyssä. On toki kirjojakin ja paljon muuta.

 

Tuossa olohuoneen hyllyssä on tälläisiä kirjasarjoja ,jotka ovat tulleet joskus kuulumalla kristilliseen kirjakerhoon. Hyviä kirjoja kaikki ja joskus alan lukea noitakin uudelleen.Niissä on hengellisiä ihania romaaneja,on elämänkertoja ja on huimia seikkailuja lähetyskentiltä.

 

Ja jos yhä katsellaan tätä samaa hyllyä,niin rakkain esineeni löytyy tästä kohtaa. Se on tuo vasemmassa reunassa oleva kipsinen patsas,jossa on nuoripari; nuori nainen ja mies. Tää patsas on edesmenneiden isäni ja äitini saama kihlalahja 1940-luvulta. Rahallista arvoa sillä ei mahda olla,mutta mulla siihen on suuria tunteita.Tuossa patsaassa mies nojaa lapiota,päivän peltotyöt ovat alkamassa ja he yhdessä ovat laittaneet kätensä ristiin ja pyytävät siunausta uuteen päivään,päivän töilleen. Siinä on jotain sellaista puhtautta,jonka haluaisin saada tähänkin aikaan. Tähän aikaan jolloin niin monesti ihmisten huulillta kuuluu kirosanat,aina on kiire ja monet niin huonolla tuulella ja krapulaisenakin aloittavat päivän.

 

Tästä hyllystäni tykkään myös siksi,kun siinä on kahdessakin kohtaa mukavat lasivitriinikaapit. Niissä minulla on lähinnä astioita.

 

Tää hylly on yhdessä ,makuuhuoneista. Tämä on joskus ostettu joillekin lapsistamme huoneensa hyllyksi. Nyt tää huone on olevinaan kuin Intsun huone. Tässä huoneessa mä bloggaan ja täällä mulla on paljon lankoja! (ei kerrota isännälle,että lankoja on paljon jokaisessa kotimme huoneessa:D)

On tämänkin huoneen hyllyssä kirjojakin. Mm. tämä Jan Karonin iki-ihana Pappila-kirjasarja. Mä muuten tykkään lukeakin aivan tavattomasti .Yöpöydälläni on paksu pino kirjoja,joita iltaisin ennen nukahtamista luen.

 

Sitten vielä tää yksi hylly. Tää on pienempi,mutta tää onkin sitten täynnä kirjoja. Vain ylähyllyllä on jokunen maljakko ja ylähyllyn oikeasta reunaa roikkuu vanhimman tyttäreni kuivatettu morsiuskimppu jo tosi monen , monen vuoden takaa. Ei se kimppu nyt niin hyvässä kunnossa enää ole,mutta eipä sitä malta poiskaan heittää. Sitten tässä hyllyssä on aika monia ihan hömppäkirjoja ja sitten käsityö-puutarhakirjoja.

 

Vähän lähempää joitakin näsitä hyötykirjoista. No niin,tässäpä nää meidän hyllyt osapuilleen tuli ja minähän pukkaan haastetta eteenpäin.

Mä haluaisin nähdä Heleenan hyllyn Vartahilla blogista, Marjutin neuleen hyllyt ja Suden Silmukan kirjahyllyn! Niin nyt kuvaamaan ja kertomaan kirjahyllyistänne. Siinä teille haaste ,olkaapa hyvä !