Viimeaikoina olen tehnyt mosaiikki juttuja monenkinlaisia,mutta tässä nyt tää.

 

mosaiikkimalja-normal.jpg

Kaupasta ostin lasimaljakon ja sen päällystin tiffany-mosaiikilla pikkuisen tollai kierteisesti ja saumasin sen sitten. Huomaan,että vieläkin siinä on putsaamista. Tää on monikäyttöinen. Voi pitää maljakkona ja laittaa kukkia,tai voi laittaa pienen kynttilän ,tai sitten vaikka sisustusvalot.

 

ystisleivos-normal.jpg

Tänäaamuna pyöräytin tälläisen piirakan ystävänpäivän kunniaksi. Olen tunnin päästä lähdössä lähetyspiiriin yhden ystävän kotiin. Hän aina keittää meille kahvit,niin tein tuon sinne kahvipöytään. Laitan tähän ohjen,niin voit sinäkin tehdä ystävänpäiväksi tämmösen.

Ystävänpäiväpiiras

2 kanamunaa ja 1dl sokeria vatkataan vaahdoksi. Vaahtoon lisätään jauhoseos,jossa 0,5 kahvikupillista vehnäjauhoja,0,5 kp perunajauhoja ja runsas 2tl leivinjauhetta. Laitetaan voideltuun vuokaan ja paistetaan 200 astetta kypsäksi. Jäähtyneen pohjan voi kostuttaa millä tahansa mehulla. Sitten raastetaan päälle kolme pientä omenaa. Valmistetaan kermakuorrute. Kattilassa keitetään 2dl kermaa,0,5dl sokeria ja 3 kananmunankeltuaista. Kun seos kiehahtaa ja vähän paksunee,niin sitten se kaadetaan piiraan päälle. Piirakan voi nyt sitten koristaa millä vaan,mitä ikinä mielikuvitus keksii.