860973.jpg
Kerinlehdessä oli tää hauska ohje vauvan sukkasista ja pitihän minunkin kokeilla tehdä. Neuletapaamisessa näin jo Marja-Leenalla valmiina tämmösiä ja siellä niitä ihailin. Sain muuten Kaisalta tuon Kerinlehden. Kiitos Kaisa! Sukuun ja ystäväpiiriin kun on tulossa vauvoja,niin kai joku poikavauvankin saa, jolle voin sukat antaa. Mulla sattui olemaan kerä Lanetin sinistä vauvalankaa,josta nuo tein.
Kerinlehdessäkin oli näitten sukkasten tarina ja sen tarinan olin kuullut jo ajat sitten,joten jo pelkästään senkin vuoksi teki mieli sukat tehdä.
Tarina on sellainen,että eräs äiti oli matkalla 2-kuukauden ikäisen tytölapsensa kanssa sotaa pakoon alkuvuodesta 1939. Junamatka oli ollut pysähdyksissä Vaasaan,kun rata oli ollut poikki pommitusten takia. Junassa tätä äitiä ja lasta vastapäätä oli istunut eläkkeellä oleva käsityönopettaja.Hänen oli tullut surku pientä vauvaa ilman tossuja.Ja ajatella, niin hän oli ryhtynyt purkamaan omaa käsintehtyä valkoista villatakkiaan ja neulonut langasta sukat vauvalle silläaikaa kun rataa korjattiin!