Kovin tapahtumarikas pyhänaika on ohitse. Käsityöt eivät ole edistyneet paljon kuinkaan. Laiskanpuoleisesti ovat käsissäni viihtyneet. Just sain työmiehet ruokittua ja pian kiiruhdan ruokaostoksille. Mustikkapiiraan tein miehille jälkkäriksi kahvin kera.

 

mustispiira.jpg

Pakastimessa on yhä monenlaisia marjoja,joita yritän hyödyntää. Mustikkapiiraani ohje: 2kananmunaa ja 1dl voita sekoitetaan. Joukkoon lisätään 1,5dl kylmää maitoa. 3,5dl vehnäjauhoja joihin on lisätty1,5tl leivinjauhetta ja 1tl vanilliinisokeria sekoitetaan taikinaan. Lopuksi vielä 100g sulatettua voita. Taikina sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään vuokaan. Pakastimesta jäisiä mustikoita ripottelin päälle ja vähän sokeria myös. Sitten vaan uuniin. Nam,miten hyvää tuli.

 

santtu.jpg

Minä iloitsen näistä santtukukista,jotka ovat alkaneet kukintansa ja nehän kukkivat myöhälle syksyyn.

 

toka%20santtu.jpg

Toinenkin. Kolme minulla on näitä.

 

galdiorus.jpg

Tämä se ihme on! Kuinka kuivat ruppanat gladioduksen sipulit ovat näin pontevasti alkaneet kasvaa.

 

gladdi.jpg

Minähän sain ystävltäni about 100 sipulia. En vielä ole päättänyt mihin kohtaan nää istutan ja koska tuonne voi mitään istuttaa,kun räntää on sadellut tänäänkin!

 

vehka.jpg

Tää viirivehka on semmonen,joka kukkii miltei aina.

 

girjat.jpg

Kirjoja olen kevän mittaan lueskellut. Kirjastosta lainaamiakin. Kuvassa olevat ovat omiani ja ovat hienoja hengellisiä romaaneja.

 

H%C3%A4kelit.jpg

Sitten näitä tietysti katselen. Kuinka kummassa ne kaupassa hyppää ostoskoriini! Kaikki mallilehdet aivan väen väkisin yrittää tulla meille!

Tälläistä tälläkertaa. Hauskaa vapun odotusta juuri sinulle tähän viikkoon.

Kiitos käynneistä ja kommenteista! T.Intsu