Minua yhä vain tuo mosaiikki vetää puoleensa.

 

perho.jpg

Nyt tein tämmösen aika ison perhosen. Oli todella mukava suunnitella ja asetella palasia paikoilleen. Tähän perhoseen on semmonen telinen,jolla sen voin laittaa kesällä halutessani uloskin kukkapenkkiin. Talvikauden liidelköön nyt sisällä.

 

tyk%C3%B6tarpeet.jpg

Eilen koulussa valmistimme saippuaa. Siinä on osa tykötarpeista. Siihen tarvitaan monia astioita ja kaikkee rekvisittaa. Kattila tuosta puuttuu.Se taisi olla jo liedellä ja siellä kookosrasva sulamassa. Nuo tyhjät mehupurkit ovat,että niihin se massa sitten valetaan. Purkkiin leikattiin reiät ja sitten jäi tuo läppä peitoksi. seuraavana päivänä sitten saippua otetaan muotista ja leikataan paloiksi. Sitten se pitää vielä kuukauden olla jossain esim. hyllyllä tekeytymässä ennenkuin se on valmista. Mulla oli lisäksi tuo Disney-aiheinen silikonimuotti,johon myös valoin massaa.

 

tehosekoittimet.jpg

Lisää rekvisiittaa. Minä tein kaura-hunaja saippuaa,sekä oliivi-unikonsiemen saippuaa. Meillä oli tosi mukava ilta ja kaikki me touhuttiin niin,että meillä oli kuin olisi ollut tehdas pystyssä.

 

valettua.jpg

Siinä on valettuna ruusu-silikonimuottiin,en muista oliko tuo ruusuöljy-merisuolasaippua vai mikä. Tuoksuja oli niin paljon ja kun saippuaan voi laittaa niin monenlaista. Meillä oli aika luomua nää saippuat. Esim. kotoa löytyviä monia mausteita voi käyttää. Mä vähän hurahdin nyt tähänkin hommaan ja kuka tietää,jos kotonakin alkaisin valmistaa näitä:)

 

iltaruusut.jpg

Illanhämyssä kuvatut ruusut toivottaa teille hyvää viikonloppua! Trallallallaa Seinäjoella on kässymessut:)

Kitos ja halit käynnistä ja kommenteista! T.Intsu