Vielä viikko jouluun! Kyllä se on niin,että joulu kivasti katkaisee pitkän ja pimeän talven. Kun joulusta päästään,niin kevättä kohti aletaan mennä. Toivoisin vaan tässä ensin lunta sen verran,että lapset pääsisi harrastamaan kaikkia talvisia juttuja. Ai,niin meillä on jo alkanut tontut hypellä.

 

Mä niin tykkään tästä tonttukoristeesta. Tää on ollut meillä kauan ja en ole tätä itse tehnyt.

 

Olen leiponut vielä viimeisen kerran ennen joulua. Leivottavaa on ollut niin paljon,kun oli ne myyjäisetkin. Tälläkertaa leivoin meille itselle. Pullaa on nyt paljon(kuvassa suinkaan ei ole kaikki) , sitten kinkkupiirakka taas ja sieni-parsakaalipiiras. Siihen myös tavallinen piiraspohja. Täytteeksi pakastepussi parsakaalia,pieni tölkki herkkusieniä,3 kananmunaa,vajaa purkki raejuustoa,purkki kermaviiliä ja pinnalle vielä juustoa raasteena.

 

Noh,limpuista tuli vähän kummallisia möykkyjä,vaikka niin hyvin taikinan vaivasin. Hyviä ne kuitenkin ovat. Sitten tuo piiras on se mummin omenapiiras. Päällä tälläkertaa lapsia ajatellen karkkeja. Mä niin tykkään tuosta makeasta piiraasta,kun koristelulla siitä saa aina eri luonteisen. Sitten paiskasin uuniin lopuksi pannarin ja se on jo miltei kaikki syötynä. Mutta enköhän nyt tällä leipomisella saa syötettyä porukkani tuhdisti jouluna. Pakastimessa on paljon herkkuja jo ennenstään. Täytekakun sitten vielä aatonaattona väsään ja sen maksalaatikon.

Koettakaa nyt vielä vähän jaksaa olla kilttejä! Vaikka mä en kyllä ymmärrä miksi pitää olla kiltti saadakseen lahjoja?? Eikö lahja ole lahja,jos se on kiltteydellä ansaittu,niin eikö se ole palkkio!

Joka tapauksessa puuhakasta joulunodotusta salaisuuksineen!