Joka kesä Kauhavan Kangas-Aitta sponsoroi meille kesäretken  mihin me halutaan. Päivän reissuja tehdään. Tälläkertaa retkemme suuntautui Kristiinan kaupunkiin. Tässä retkestä jotain,minun silmin katseltuna.

 

r%C3%A4nni-normal.jpg

Kun bussista jäimme pois,niin ekaksi silmään osui tälläinen neuleella päällystetty ränni:)

 

acka-keramiikkaa-normal.jpg

Siinä talossa oli eka käyntikohteemme Acka-keramiikkapaja. Se oli auki ihan meitä varten. Oi kuinka hienoa,taidolla tehtyä keramiikkaa siellä oli! Acka-keramiikalla on kotisivut,jotka googlettamalla löytyy. Sieltä voi katsella lisää tuotteita.

 

leivostarjoilu-normal.jpg

Samassa pihapiirissä oli myös sellainen suuri kudontatalo,jossa oli monta huonetta täynnä kangaspuita. Siellä oli näin hieno leivostarjoilu.

 

muuri-normal.jpg

Tälläinen tuunattu muuri.

Oi kuinka mä nautin katsella Kristiinassa vanhoja idyllisiä puutaloja,kauniita puutarhoja runsaine kukkineen näkyi. Vahassa kirkossakin käytiin,mutta en yrittänytkään sieltä ottaa kuvia,koska minun kameran valotus ei riitä.

 

py%C3%B6r%C3%A4tuunaus-normal.jpg

Merikatua käveltiin,niin meitä tuli  vastaan tälläinen polkupyörä:) Naisten kanssa puhuttiinkin,että kyllä nyt on töitä ennenkuin talomme rännit ovat saaneet neuleasut ja polkupyörätkin:D

 

ambulanssi-normal.jpg

Tuon polkupyörän kohdalta,kun käännyimme pihapiiriin,niin näimme tälläisenkin  ihmeen, Lanka-ambulanssi!! Siinä lukee:Akuutti neuloosi,soita ja puhelinnumero. Voi,joka pitäjässä tuollaiset pitäisi olla ja useampikin.

 

sis%C3%A4tilat-normal.jpg

Tässä on  kuvattuna pikkuisen ambulanssin sisätilaa.

 

huopajutut-normal.jpg

Sen ambulannsin  pihapiirissä oli myynnissä vaikka mitä käsitöitä ja lankoa,lankoja. Huovutettuja juttuja.

 

neulotut%20liinat-normal.jpg

Ihania neulottuja liinoja.

 

m%C3%B6kiss%C3%A4-normal.jpg

Lisää käsitöitä ja lankoja..

 

Kiili-normal.jpg

Seuraavaksi menimme Kiilin käsityömessuille,jotka oli hiukan kauempana Kristiinasta. Tässä pientä kuvakulmaa,josta välittyy tunnelmaa sieltä. Siellä näki ja koki vaikka mitä kivaa!

 

myll%C3%A4ri-normal.jpg

Mukava mylläri jauhoi kivillä jyvistä jauhoja. Jututin häntä niin kuulin,että yhdeksän eri kertaa pitää jyvät jauhaa,ennenkuin jauho on valmis. Hän antoi valmista ohrajauhoa ilmaiseksi halukkaille tuosta pussit.

 

harppu-normal.jpg

Joku nainen teki neuleharpuilla kauniita huiveja kimallelangoista ja muistakin ja monenlaisia. Tuon vain yhdenlainen malli tuossa kuvassa.

 

sukkaa%20pukkaa-normal.jpg

Tietysti perinteisiäkin käsitöitä oli. Kaikkea pikkuisen erilaisempiakin töitä,mutta jotkut eivät antaneet valokuvata. Pää pursuaa ideoita ja malleja,kunhan vain kaiken muistais!

 

k%C3%A4ss%C3%A4klubi-normal.jpg

Tässä meidän iloinen joukko toivottaa hyvää alkuviikkoa kaikille. Meillä on tuollaiset vaaleanpunaiset paidat,joissa lukee:Käsityöklubi Kauhavan Kangas-Aitta. Intsua ei juuri tässä kuvassa ole,kun otin kuvaa:)

Kiitos teille ihanat naiset mukavasta seurasta,kiitos Kangas-Aitalle retken sponsoroinnista ja Merville koko retkestä,suunnittelusta,kaiken hommaamisesta ja ihan kaikesta vaivannäöstä.

Oli ihana retkipäivä!