Tuli oltua hiukan pidennetyllä viikonloppureissulla eteläisessä Suomessa. Perjantaina puoliltapäivin päästiin lähtemään ja eilen illalla kotiuduimme. Ensin pariksi yöksi tyttäremme ja perheensä luokse. Siellä oli parilla pikkulikalla synttärit. Mä tietysti tein sielläkin voileipäkakun. Mennessämme haimme sieltä kaupasta tuoreet tarvikkeet. Heti illalla sitä aloitin ja huomisin aamulla koristelin.

 

woileip%C3%A4kakku.jpg

Tämmönen tälläkertaa. Vieraita oli kivasti ja lapsia paljon.

 

osap%C3%B6yt%C3%A4%C3%A4.jpg

Osa juhlapöytää.

Heiltäpäin sunnuntaina siirryimme toiseen kyläpaikkaan. Sukulaisiin naapurikaupunkiin. Heillä oltiin vain yksi yö.

 

zzukkia.jpg

Siinä talossa on puuhakas emäntä.Hän on myös innokas käsityöntekijä ja heillä harrastaa käsitöitä vähän yksi ja toinen suvun naisista. Oikeastaan kaikki naiset heidän perhekunnasta. Mä jotain siellä kuvasin. Ensinnä tuon torkkupeiton on talon emäntä saanut joululahjaksi miniältään. Minusta tuo kertoo anopin ja miniän lämpimästä suhteesta. Villasukat ovat kaikki emännän käsialaa ja niitä oli vielä paljon,paljon enempikin,mutta nuo kuvasin. Vasemmalla on mielenkiintoisesti tehdyt sukat. Varsi neulottu vaakatasossa jämälangoista aina oikein neuletta.

 

l%C3%A4hisukat.jpg

Lähikuvaa pitsineuleen ja konttineuleen yhdistämisestä. Sitten kivat lammassukat.

 

kiva%20malli.jpg

Tässäkin kiva varren malli.

 

ryijy.jpg

Oli myös kaunis käsin tehty ryijy.

 

hedelm%C3%A4kranssi.jpg

Ystäväni on paljon harrastanut lasitöitä. Hän on antanut niitä paljon lahjoiksi ja myyjäisiin ja ties mihin. Kotona hänellä on muutama ihanuus. Tään vain kuvasin,keittiön ikkunalla roikkuvan hedelmäkranssin.

Molempiin kyläpaikkoihin iso kiitos,kun saimme käydä!

 

karvaelukka.jpg

Lopuksi kuvaa vielä heidän suloisesta koiruudesta.Lempistä:)

Kiitos käynnistä ja suurkiitos kommenteista.T.Intsu