Olen uurastanut leipomusten parissa. Tai en mä nyt tiedä voiko sittenkään uurastuksesksi sanoa. Muutamat jutut vaan tein. Ekaksi tietysti laskiaispullat ja muutenkin pullaa. Pitkoista en ottanut edes kuvia.

 

Pullissa täytteenä mansikka-vanilja-hilloa ja kermavaahtoa,niinkuin laskiaispullissa minusta kuuluukin olla. Mä en tykkää esim. omenahilloisista laskiaispullista,mutta se nyt on makuasia.

 

Älkää nyt kaikki leipurit naurako siellä,mutta nää möykyt on suklaasuukkosia! Intsu teki rumat möykyt,mutta ovat hyviä hyviä. Aineet olisi pitänyt hienosti pursotella,mutta mä lappasin lusikalla niin marengit kuin suklaankin :D Nää on niin hyviä,että kirjoittelenpa ohjeen:

SUKLAASUUKKOSET

-Marie keksiä

-3 kananmunan valkuaista

-6rkl sokeria

-3tl vaniljasokeria

-suklaalevy iso (mulla oli Fazerin sininen)

Vatkataan valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Sitten vaahto on valmis,kun se ei valu astiasta,vaikka kääntää astian ylösalaisin. Sekoitetaan vaahtoon vaniljasokeri. Laitetaan uunipellille Marie-keksejä. Jokaisen keksin päälle pursotetaan marenkia. Jokainen voi tehdä niin hienon pursotuksen kuin osaa. Paistetaan marenkikeksejä noin 6min.  150 asteisessa uunissa,niin että marengit saa ihan vähän väriä. Annetaan vähän jäähtyä. Sulatetaan suklaa vesihauteessa,mikrossa tai hellalla. Anetaan pikkuisen jäähtyä. Pyöritellään marengit suklaasulassa. Päälle voi halutessaan laittaa mitä vaan koristeita. Mulla oli sitruuna strösseleitä. Annoksesta tulee noin 15kpl. Voi halutessaan tehdä mansikanmakuisia tai  laittaa kaakaojauhetta marenkiin,niin tulee lisää suklaanmakuinen ym. En muuta tiedä,mutta hyvää on.

 

Kun leivon ja uuni valmiiksi päällä,niin aina mä sinäpäivänä teen uunissa jotain ruokaakin. Nyt tein jauheliha-pekoni-pötkylöitä. Tein tavallisen lihapullataikinan ja otin siitä pötkylöitä ja kääräisin pötköt pekoniin ja uunipellille. Hyviä nääkin. Tein muussia ja syötiin näitä sen muussin kanssa puolukkahillon ja kasvisten kera.