Tää viikko on jo yli puolen välin ja aika mennä humahtanut kaikenlaisissa pienissä kotiaskareissa. On ollut ohjelmassa lääkärissäkäyntiä,vieraita on ollut ja synttäreitäkin.
Lapasten neulomusten välissä täytyy tehdä jotain pikkukokeilujakin. Tälläkertaa tein näitä joulupalloja.

2005486.jpg
Mä jo viimejouluksikin virkkasin palloja ja nyt kun ilmestyi uusi Lean virkkauslehti ja siinä on hienoja, erilaisia virkattujen pallojen malleja. Niin minäkin innostuin taas kokeilla Kuva nyt ei tee oikeutta noille. Langoissa on ihana viehkeä kimalle ja sisällä olevat muovipallot ovat värittömiä,vaikka kameran linssi heijasteleekin niihin värejä. Hopeisten pallojen lanka on Novitan Silver. Vaaleanpunaisen ja vihreän langan ostin viimevuonna Tampereen messuilta. Vaaleanpunainen on Anchor Metallic ja vihreä Anchor Lurex. Luonnossa tuo vihreä Lurex kimaltaa aivan ihanasti,muuta kun tosiaankaan en kykene sitä kuvaan vangitsemaan. Mulla on niin paljon joulupalloja,että ei suinkaan ne kaikki tule omaa kotia koristamaan,vaan jotkut menee vaikkapa lahjapaketin päälle rusettiin kietoituneena.

2005490.jpg
Vieraita kun tuli,niin olinhan mä toki leiponutkin. Tässä on kääretorttu mansikka-kermavaahto-täytteellä. Sitten tuo toinen leivos on tavallinen Tervahovin piirakka,jota toiset kutsuu porkkanapiirakaksi.

2005485.jpg
Sitten vielä Marenkipiirakan. Tämä ei nyt niin kovin kauniin näköinen ole,mutta todella hyvää ja siitä laitankin tähän ohjeen.

 MARENKIPIIRAKKA
   Pohja
-125g margariinia
-3/4 dl sokeria
-1 muna
-2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
-mustikoita
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lopuksi jauhot.Levitä torttu vuokaan vuoan pohjalle ja reunoille. Laita päälle mustikat ja ripottele sokeria pinnalle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Valmista silläaikaa marenki.
   Marenki
-4 valkuaista
-6 rkl sokeria.
Vaahdota sokeri ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Levitä tortun pinnalle ja paista vielä noin 12 min, kunnes torttu on saanut kauniin värin. Siiten olkaa hyvät ja nauttikaa :)