Viimeiset pari viikkoa olen kipuillut tuon palaneen reiteni kanssa. Ei se alkanut parantua ja olen lääkäröinyt sitä ja sitä on hoidettu. Paljon mitään kotitöitä en ole pystynyt tekemään,ne ovat menneet huippuvähällä. Olen istunut sohvan nurkassa käsityön kanssa ja paljon makoillut. Eilinen päivä oli paras päivä. En ottanut päivällä kipulääkettäkään. Vasta yöksi otin. Kipulääkkeitä,jotka ovat niin vahvoja,etä en saa ajaa autoakaan.

 

koolla.jpg

Meille on kokoontunut tämmösiä hiiriä. Vieläpä ruokapöydälle! Mitä lie vauhtiajoja sunnittelevat. Ohjeen olen näihin saanut Rantapuikon blogista. Kiitos Sinulle Rantapuikko. Näitä oli todella kiva tehdä. Sai kulutettua jämälankoja ja näiden tekeminen oli uskomattoman koukuttavaa. Ensin tein nämä kuusi. Sitten huomasin,että työ vaati pari lisää ja tein nekin.

 

mobile.jpg

Siinä ne hiiret ovat paikallaan mobilessa,jonka suunnittelin piakkoin syntyvälle suvun uusimmalle tulokkaalle. Itse mobilessa oli suurempi työ,kuin hiirissä. Ensin metalliympyrän päällystin virkaten kiinteitä silmukoita. Sitten virkkasin kahdeksan eri pituista ketjusilmukkanauhaa. Kiinnitin toisen pään hiireen ja toisen ympyrään. Sitten virkkasin nauhat mistä mobile roikkuu ja tein vielä kaikkiaan viisi tupsua.

 

vessan%20edes.jpg

vessan%20etu.jpg

Kuvasin vähän eri puolilta,että se pääsisi oikeuksiinsa. Itse olen tähän tyytyväinen ja mielestäni onnistui suunnitelmani mukaan.

 

kaalik%C3%A4%C3%A4ryleet.jpg

Ruuan mä sentään olen laittanut useimpina päivinä. Yhtenä päivänä innostuin tekemään kaalikääryleitä. Ohje on Pirkko Mannolan,joka on uusimmassa ET-lehdessä. Muuten tein ohjeen mukaan,mutta lisäsin vähän riisiä. Kova työ,mutta ei tullut niin hyvää kuin olisin ajatellut. Ensinnäkin tähän aikaan kaali ei ole niin sellaista tuoretta kuin syksyllä. Sitten mun uuni on vähän rikki,eikä paista hyvin. En ole maailman aikoihin saanut kunnolla leivottuakaan.

 

jauhelihapihvit.jpg

Joku päivä tein jauhelihapihviä. Näihin meni 400g sika-nauta jauhelihaa, 1 suuri sipuli. Sitten 1dl korppujauhoja sekoitettuna noin 2dl maitoa. 3 kananmunaa ja suolaa maun mukaan. Siis tosi yksinkertainen ohje. Yleensä sekoitan joukkoon sipulikeittoaineksia ja sieniä tai pekonia,paprikaa jne. Mutta nyt ei niitä kotona ollut,niin pärjäsin sitten näillä. Ja kun se uuni on huono,niin tuli toki mehukkaampaa,kun pannulla vähässä voissa paistelin.

 

voikkis.jpg

Sitten jonkun sortin voileipäkakun tein synttäreille. Kakussa tuo seiskakin on nurinpäin tai tietysti riippuu siitä mitenpäin kakku on pöydässä.

 

pikkuleiv%C3%A4t.jpg

Siellä oli vaikka mitä tarjolla,mutta vain pari kuvaa nappasin. Nämä hauskasti tuunatut keksit.

 

t%C3%A4ytekakku.jpg

Ja täytekakku pääsi kuvaan.

 

Tästä jatketaan viikkoa hyvillä mielin eteenpäin.

Kiitoksin: Intsu