Niin muutaman tunnin kuluttua vuosi vaihtuu. Meidän porukat kokoontuvat  tai osa meidän porukasta meidän nuorimman pojan tykö ampuakseen lasten kanssa muutaman raketin. Pojalla on synttäri,täyttää tänään 39v. Sinne tuo meidänkin vaari lähti. Hetkisen yritän pärjätä yksin,vaikka se hyvin epävarmaa aina onkin.. Minä en halunnut mennä mukaan,kun me oltais oltu ulkona ja mä en ole koskaan raketeista tykännyt. Mä pelkään niitä. Kauniitahan toki ovat,mutta kun ne paukkuvat ilkeästi kuin sodassa oltais. Ja nuo saastuttaa,jos mitkä,vaikka en mä nyt niin hysteerinen ole päästöjen suhteen.

 

Joni%2039v.jpg

Vuoden viimeinen käsityö. Villasukat tietysti. Lahjaksi sille meidän synttäripojulle,vaikka ollaan sovittu,että ei lahjoja jaeta aikuisten kesken,kun lapsiakin on niin paljon. Justiin villasukkien verran voi muistaa. Lankana seiskaveikka.

 

amaryllsi.jpg

Amar.jpg

Ihanaa,kun amaryllis avasi upean kukintonsa juuri jouluksi. Siinä sivusta on pukannut toisenkin kukinnon ja se on jo yhtä pitkävarsinen kuin eka. Luulenpa,että huomenna se myös avautuu. Mieheni eilen toi minulle  vielä uudenkin amarylliksen. Se on vielä pieni ja nupullaan. Tulee myös kaksi kukintoa.

 

Jouluastiat.jpg

P%C3%B6yd%C3%A4n%20herkkuja.jpg

Joulupöydän kattaus on hiukan kesken. Tälläkertaa,kun ollaan oltu koko joulu ihan kahdestaan,niin ei me mitään niin älyttömästi laitettu ja silti aivan ähkyksi ollaan tultu ja meikälaisellä leuat lisääntyy ja mahanympärys ja reidet paksunee ja ihan joka paikka. Vaikea saada mitään pois,kun ei pysty liikkua. Meidän piti mennä lastenlasten luo pukkeja katsomaan,vaan kun tää korona teki sen,että parikin perhettä oli karanteenissa ja kun lastenlapsia tuli kukin kotiinsa käymään eri puolilta Suomea ja yhdessä soiteltiin ja sovittiin,että ei nyt tavata,vaan toisella kertaa. Niin me tuon vaarin kanssa,kaksi vanhaa varista vietettiin joulua hissukseen. Hautausmailla käyntejä lukuuottamatta oltiin kaksistaan kotona. Tää olikin aivan uusi tilanne,että ei meille ketään tullut joulunaikana. No me vaan syötiiin,katsottiin telkkua,luettiin ja levättiin. Vaihteeksi näin.Vaikka kyllähän tästä jotain puuttuikin,se lasten ilo.

On toisaalta hienoa,että joulu on ohi ja alkaa uusi vuosi,päivät alkaa pidentyä ja aletaan kevättä kohti mennä.

Kiitos ihan jokaiselle menneestä vuodesta, Kiitos lukijoille ja kommenteja antaineille. Kiitos ystävyydestä ja rinnalla kulkemisesta.

Vuosi uusi alkava,olkoon Herran Siunaama!

T:Intsu