Lupasin kertoa Helsinginreissulta vielä yhden käyntikohteen. Kävimme nimittäin  Fazerin tehtaalla. Tehdas on todella suuri ja sieltä viedään tuotteita 40.neen maahan. Itse tehtaaseen ei päässyt hygeniasyistä,mutta siellä oli aika iso ja komea vierailukeskus. Vuosi sitten valmistunut.

 

fazer.jpg

Siinä meidän porukkaa menossa sisälle.

 

HELSINGIN%20MESSUT%20076.jpg

Siellähän oli heti vastassa tälläinen pupu. Se on tosi iso ja tehty tyhjistä kananmunankuorista. Käytetty tuhansia kananmunankuoria. Siinä oli nauhat ympärillä,sillä ei tokikaan siihen voinut koskea,kun materiaali oli noin särkyvää sorttia.

Meille oli siellä järjestetty opaskierros ja kuulimme ja näimme vaikka mitä. Siellä oli isossa lasikuvussa mm. trooppinen puutarha,jossa kasvo kookospalpalmuja,bananipuita ja kaikkia maustekasveja. Suuri ja kaunis kahvilakin oli ja myös tietenkin suklaakauppa.

 

HELSINGIN%20MESSUT%20078.jpg

Siinä on suklaasta tehty kylä,mutta näkyy vähän huonosti. Mä en ottanut mukaani isompaa järkkärikameraa,jolla olisi kuvat tullut parempia,vaan mulla oli tavallinen pikkukamera. Se järkkäri on niin painava kuljettaa.

 

HELSINGIN%20MESSUT%20093.jpg

Tässä on kuin piparitaloja,mutta suklaasta tehtyjä. kaikki pihan "kivetkin" on karkeista. Eikö olekin hieno.

 

HELSINGIN%20MESSUT%20083.jpg

HELSINGIN%20MESSUT%20085.jpg

Paljon oli esillä lasivitriinissä näitä vanhoja pakkauksia.

 

HELSINGIN%20MESSUT%20091.jpg

karkit.jpg

Sitten tuli se kaikkien odottama hulvaton hetki ja sai maistella suklaita ihan niin paljon kuin jaksoi syödä.

Voi mahoton. Minäkin pistelin insuliinia ylisuuren annoksen ja sitten suklaita ahmimaan . Söin fami,geisha,fazerin sinisen suklaapatukan ja sitten karkkeja.

 

hyv%C3%A4sk%C3%A4t.jpg

Jokainen henkilökohtaisesti sai lahjaksi Fazerilta pienen pussukan,joissa oli nämä tuotteet. Yllättivät näin iloisesti:) Kyllä oli hieno reissu pääkaupunkiin kaiken kaikkiaan.

 

limpsut.jpg

Reissun jälkeen paluu arkeen on jo tapahtunut. On ollut lastenhoitoa ja kaikkea. Jouluksi leivoin limppuja.

 

piprukset.jpg

Omat piparitkin olen leiponut. Ensiviikolla jotain hyväskää vielä vähäsen leivon. Ei me kyllä niin paljoa tarvita,kun joulu ollaan tuon vaarin kanssa suurimmaksi osaksi kahdestaan.

Oikein,oikein kivaa joulunodotusta jokaiselle!

Kiitoksin:Intsu