Huomenna on pyhäpäivä ja täytyy siivoskella tänään. Laitan  joitakin joulujuttuja pois. Kuusi vasta huomenillalla. Kiva palata pikkuhiljaa normaaliin päivärytmiin. Vaikka kyllä mä olen nauttinut tästä,kun isäntä on ollut lomalla ja me ollaan ilman mitään rytmiä eletty kuin "lehmät pellossa",nukuttukin koska sattuu. Monasti valvottu pikkutunneille ja aamulla herätään vasta aamupäivällä. Muutamia synttäreitä lukuunottamatta ollaan vain kaksin löhöilty kotosalla. Isäntä innokkaana katsonut telkusta urheilua ja minä vierellä käsitöitteni kanssa. Tää on meille uutta,kun yleensä aina on hulinaa suuren perheen vanhempina ja isovanhempina,mutta nyt on ollut välipäivät ja uusi vuosikin tosi rauhallista.

 

Tälläiset sukat olen tikutellut. Puron Revontulilangasta tilaustyönä. Tykkään Puro langoista ja mielenkiinto säilyy,kun sävyt vaihtelee. En mitenkään värejä kohdistanut,mutta osapuilleen silti osui kohdalleen sukissa.

 

Olen saanut lahjaksi tälläisen huovutetun laukun. Ajattelin,että näytänpä tätä täällä,kun tykkään että on kiva. Siitä saa ottaa ideaa,olisi helppo tehdä ja kiva viedä kylään lahjaksi esim. kukan asemesta ja sisälle pussukkaanhan voi laittaa vaikka mitä kivaa.

Niin huomenna on se loppiaispyhä. Minun tulee aina loppiaisesta heti mieleeni mummoni nukkuminen ikiuneen. Silloin oli loppiainen ja muistan sen hyvin ,vaikka siitä on tosi,tosi kauan,kun olin silloin vasta 6-vuotias. Mummo oli minulle hyvin rakas ja paljon olin hänen luonaan ollut. Mummolla oli diabetes ja tuli kuolio ensin toiseen jalkaan ja se ambutoitiin. Sitten tuli toiseenkin jalkaan ja sekin ambutoitiin ja siitä ei mummo enää selvinnyt. Silloin mielestäni hän oli niin kovin vanhakin,mutta nyt aikuisena asiaa ajatellen hän oli nuori lähtemään,oli 66-vuotias. Minä aina sen jälkeen loppiaisena mielessäni olen muistellut mummoani. Paljon kauniita muistoja hänestä ja tuokioita eletystä elämästä hänen kanssaan.

Joka tapauksessa : KIVAA LOPPIAISTA KAIKILLE!