Tänään aamusta,kun lehtiä luimme,niin mieheni kanssa näimme sanomalehti Ilkassa koko sivun jutun pihasta,joka oli voittanut tittelin Suomen paras piha 2016. Näimme myös,että pihalle on avoimet ovet tänään klo.21 asti ja vielä huomenna lauantaina klo 12-21. Piha sijaitsee Ilmajoella Kivikydöntie 91 ja pihan nimi on Kivikydön Keidas. Menkää ihmeessä katsomaan,jotka pääsette,ei tarvi pettyä! Me nimittäin vietettiin tänään päivää siellä.

 

kotipiha.jpg

kunniakirja.jpg

paras%20piha.jpg

Nyt tulee paljon kuvia. Mä kuvasin tosi paljon ja paljon enemmän olisi ollut kuvattavaa,mutta tässä edes ripaus teillekkin. Huomatkaa,että tälläkertaa mä keskityin enempi kuvaamaan rakennelmia ja koristeita,kuin kukkia,vaikka kyllä siellä oli niitäkin.

 

portilla.jpg

kottka.jpg

Ylempi kuva on portilta sisään astuessa. Molemmin puolin oli pylväät ja kotkat. Seuraavakin kotka pian pihaan tultaessa.

 

maakellarimaja.jpg

pikkumaja.jpg

Majoja oli monenkinlaisia. Tuo ylempi maja/oleskelutila,jonne rappusia pitkin mennään,on rakennettu jännästi maakellarin päälle. Sitten oli pieniä majoja ja kauempana metsässä lapsia varten erityisesti iso maja.

 

iaop%C3%B6ll%C3%B6.jpg

Nuotio.jpg

Pöllö se kannon nokassa istui. Alempana kiva nuotiopaikka.

 

riippukeinu.jpg

patio.jpg

kivipenkki.jpg

Riippukeinu ja yksi patio. Kyllä siellä oli istuskeluryhmiä,jos jonkinlaisia.

 

suihkukurki.jpg

Erilaisia vesiaihioita on myös todella monia.

 

kynttil%C3%A4t.jpg

 

duukut.jpg

Niin,niin paljon kaikenlaisia koristeita joka puolella ja hienosti luontoon sovitettu.

 

kaarisilta.jpg

Tätä kaarisiltaa pitkin mentiin kesäkeittiöön.

 

lampukat.jpg

Sisään mennessä on kivoja lamppuja

kes%C3%A4keitti%C3%B6.jpg

 

kes%C3%B6keitti%C3%B6.jpg

ankat.jpg

puupuup%C3%B6yt%C3%A4.jpg

p%C3%B6ll%C3%B6rivi.jpg

Nää kaikki kuvat ovat kesäkeittiöstä. Ylimpänä värikkäitä astioita,joita muuten siellä oli paljon,paljon. Sitten tiskiallas ja oikeassa reunassa pilkottaa grilli. Katsokaapa kuinka kätevästi ruukuissa tai mitä kukkatelineitä nuo nyt ovat,niin keittiössä kasvoi kaikenmaailman yrttejä käden ulottuvilla. Myös tomaatteja kasvoi yhdessä nurkassa. Sielläkin oli koristuksia mm. sammalleesta tehdyt ankat,pöllöja ja nallukoitakin näin. Pöytä on kekseliäästi tehty elävän koivun ympärille. Hauskat eriväriset jakkarat ympäröi pöytää. Täällä yleensäkin oli kaikki itse tehtyjä. Omistajarouva  sanoi töissäkulkemisen lisäksi kaiken  muun ajan käyttävän puutarhaan. Sanoi,että televisioita esim. ei ole katsonut vuoteen. Hänellä on viisi aikuista lasta,jotka ovat joskus myös ideoimassa ja apuna.

 

pumppu.jpg

Tämän pumpun kohdalta alkoi varsinanen hyötypuutarha. Kauniissa riveissä on paljon laatikoita,joissa kasvoi mitä lie kakenlaista syötäväksi kelpaavaa. Sen lisäksi näin mansikkamaan ja marjapuskia.

 

k%C3%A4sity%C3%B6tyyny.jpg

keinu.jpg

Omistaja oli vähän käsityöihminenkin. No kaikkihan tää on käsityötä ollut,mutta sanan perinteisessäkin merkityksessä. Siellä oli hyry mycket tyynyjä,jotka kaikki hän oli tehnyt.

 

uima-allas.jpg

Ehkä kaikkein paras paikka oli tää patio,jolla uima-allaskin on. Huomatkaa,että on aurinkotuolitkin. Tää Patio on suuri ja jatkuu moneen kivaan paikkaan ja asiaan.

 

poreamme.jpg

Esim. poreammeeseen,jonka oikeassa reunassa on tv.

 

sauna.jpg

Toetysti saunaan pääsee myös.

On pöytiä,istumapaikkoja ja kaikenlaisia koristuksia.

 

riikki.jpg

karvatupsut.jpg

Tässä oli teillekin pikainen ja vain pieni kierros tuossa ihanassa pihassa. Mä olisin viihtynyt siellä miten kauan hyvänsä ja olen vieläkin aivan tuon pihan lumoissa ja mietin sieltä ideoita omaan pihaani.

Kiitos ja terkuin:Intsu

Jk. Piha saattais näin kuvista katseltuna näyttää kovin täydeltä. Antaa vähän vääristyneen kuvan,sillä tuo kaikki ja paljon muuta on sijoiettu aika laajalle alueelle. Mä en mitenkään saisi niin isoa pihaa hoidettua,mutta jonkun vinkin ja idean vois poimia. T.Se sama Intsu