Pyhät ovat vilahtaneet ohitse ja arkea aloitellaan. Meillekin on tullut pieni lumipeite ja eilen aamulla oli -10 pakkasta. Se lauhtui päivän mittaan kyllä muutamaan pakkasasteeseen.

 

siljasukkis.jpg

Taas lapsosen sukat tikuttelin.Nää menee 7-8v jalkaan. Lankana seiskaveikka.

 

suklaamuffinit.jpg

Loppuviikosta olen leiponut. Nää on suklaamuffineita. Tavallinen muffinssitaikina johon lisäsin 130g tummaa taloussuklaata kuutioina. Nää ei ole sillai vielä valmiit,kun näihin tulee kuorrutus. Nää meni pakastimeen ja kuorrutuksen laitan sitten vasta ennen tarjoilua. Kuorrutukseen tulee maustettua vaniljarahkaa,kermaa ja sulatettua suklaata. Ensin päälle Mars-patukoita pienitään sitten pursotetaan kuorrutus ja vielä kinuskikastiketta päälle.

 

porkkana%20appelsiinikakku.jpg

Tein porkkana appelsiinikakun,mutta se mokoma tarttui vuokaan,vaikka käytin vuoka sprayta. Nyt mä vähän sitä korjailen ja täytyy tehdä kuorrute päälle. Mutta tosi hyvää tää on. Siihen tulee 150g voita ja 2dl sokeria vatkataan vaahdoksi. Lisätään yksitellen vatkaten 2 kananmunaa. Sekoitetaan kuivat aineet keskenään,4dl vehnäjauhoja,2tl vanilliinisokeria,3tl leivinjauhetta. Sitte raastetaan karkeaksi raasteeksi 50g valkoista suklaata ja 2dl porkkanaraastetta. Tarvitaan vielä 1dl appelsiinimarmeladia ja 1dl kermaviiliä. Sekoitetaan taikinaan kuivat aineet yhdessä suklaaraasteen,porkkanaraasteen,marmeladin ja kermaviilin kanssa. Sekoitetaan vain sen verran,että aineet sekoittuvat tasaisesti. Kaadetaan taikina suurehkoon rengasvuokaan ja paistetaan uunin alimmalla ritilällä 175 ast noin50-60 min.

 

omenaraastekakku.jpg

Tää on pehmeä omenaraastekakku. Tätä olen tehnyt enenkin ja ohjeenkin kirjoitellut Nyt vaan tein pitkulaiseen vuokaan. Siitä tuli vähän tummahipiäinen,kun laitoin aika paljon kanelia.

 

pullaa.jpg

Tietysti sitten vielä iänikuista pullaa. Voisilmäpullat valmiina menossa pakastimeen.

Kiitokset käynneistä ja kommenteista! T.Intsu