Nimittäin kokeilin tehdä jotain klipsusita. Mulla on aika paljon kerättynä klipsuja. On hankala niitä saada,kun meillä ei osteta niitä pikkutölkkejä mistä sais. Suurempia klipsuja saa helpommin mistä säilyketölkeistä vaan ja kissanruokatölkeistäkin.

 

leipomukset%20013-normal.jpg

Tälläisen kaulakorun sain aikaan. Toiset virkkaa kokonaisia mekkoja ja mä just ja just sain jonkinlaisen korun tehtyä!

Eilisen päivän vitein suurinpiirtein leipoessa. Kaikista leipomuksista en edes huomannut ottaa kuvaa.

 

leipomukset%20002-normal.jpg

Ensin melko tavallinen omppupiiras. Siinä on omppujen alla vaniljavanukas.

 

leipomukset%20008-normal.jpg

Viinerin näköisiä. Tein paljon myös neliöviinereitä,mutta en huomannut kuvata,kun olin jo ne pakastanut. Ne oli paremman näköisiä,kuin kuvassa olevat. Nuo jotka ovat  kuvassa,niin ne syödään itse,eikä niitä tarjota vieraille.

 

leipomukset%20003-normal.jpg

Tuulihatturulla:

125g voita sulatetaan kattilassa. Sekoitetaan voisulaan 2dl vehnäjauhoja. Lisätään 5dl vettä ja sekoitetaan tasaiseksi ja annetaan kiehahtaa. Jäähdytetään noin 5min. vatkataan seokseen 3 munaa yksitellen. Lisätään 1tl leivinjauhetta ja 2-3rkl tillisilppua. Levitetään seos tasaiseti leivinpaperile ja paistetaan 15-20 min 225 asteessa.

Täyte

1prk maustamatonta tuorejuustoa johon sekoitetaan 200g savulohta,1tl sitruunapippuria,1tl sokeria ja 1-2 rklsilputtua tilliä. lopuksi 2dl vatkattua kermaa.

Levitetään seos levylle ja kääritään rullalle. Annetaan vetäytyä jääkaapissa muovipusissa tarjoiluhetkeen saakka.

 

leipomukset%20005-normal.jpg

Kinkkupiiras. tavallinen piiraspohja. Tytteenä 1prk kermaviiliä, kinkkusuikaleita,paprikaa paloina,sieniä pieni tölkki ja 2 kananmunaa. Aineet vain sekoitettiin ja piiraan päälle.

Voi,tein hyvän suklaa-ananas kuivakakunkin,mutta en muistanut kuvata ja lopuksi pannaria,kun tuli illaksi lapseni kylään perheensä kanssa ja se nautittiin mansikkahillon,vaniljakastikkeen ja kahvin kera. Hyvää oli.

 

Kiitos taas kommenteista ja käynnistäkin! T.Intsu