Viikko sitten meillä vieraana oleva Vanha Rouva kertoi ystävästään,joka on reippaasti yli 80v ja ompelee jatkuvasti rimpsuisia verhoja ja leipoo suuren suurista taikinoista yms. Niin minäkin päätin,että täytyyhän minunkin huomattavasti nuorempana ihmisenä saada jotain aikaan ja otin esille taannoin venäläisiltä ystäviltäni saadut verhot ja aikomuksena ottaa ne käyttöön. Ne oli ns. valmisverhot,mutta kaikkea muuta kylläkin. Eihän ne meidän ikkunoihin istunut ennenkuin leikkailin ja ompelin eilen koko pyhäpäivän niitä.olkkariv.jpg

Tässä olohuoneeseen nuo ruskeasävyiset virkkaamani verhojen kaveriksi. Voi että mä takkusin ja purinkin välillä. Kangas oli liukasta ja tosi vaikea ommeltava. Äiti tapasi sanoa,että pyhäpäivä on lepoa varten ja jos tekee työtä silloin,niin ei ole siunausta. Ei tarkoittanut vuorotyössä olevia,vaan ,että yksi päivä on viikossa pyhitettävä lepopäiväksi. Kyllä äiti oikeassa oli,sillä niin minua vastusti tuo ompelu. Anteeksi kuvan huono laatu.

 

tupsukat.jpg

Mieheni laittoi verhoihin tupsukoita. Kun näen mielestäni hyvän näköiset tupsut,niin minä ne ostan,vaikka en käyttötarkoitusta vielä tietäisi. Niinpä kaapissa oli jemmassa vielä tuollaisia.

 

fasilv.jpg

Takkahuoneen kahteen ikkunaan ompelin myös uudet verhot. Ei näistäkään kokonaiskuvaa saa. Ehkä nämä ovat kesäiset,mutta niin vain ne tuli laitettua talvea vasten:)

 

ikkinav.jpg

Siinä transtakkakin roikkuu takkapellistä korkealla.. Se pitää olla korkealla,kun muuten pienet kädet ottaa sen. Pienistä käsistä tulikin mieleen,että meillä oli yhtenä iltana pienimuotoinen,sanoisinko ompeluseura:)

 

Eloias%20ja%20Emmi.jpg

Katsokaapas vaikka miten innokkaasti virkataan.

 

Eliasv.jpg

Näille pienille 2-vuotiaille käsille riitti,kun oli koukku ja sai mummin lankaa mytytä:)

 

Emmiv.jpg

Tällä 4-vuotiaalla oli suuri innostus oppia ja voi sitä riemua ja silmien loistetta,kun sai vedettyä koukun silmukan läpi! Hän alkoi oivaltaa systeemin ja tulosta syntyi.

Iloista syysviikkoa jokaiselle!

Kiitos halausten kera käynnistä ja kommenteista! T.Intsu