Viimeviikonloppu oltiin reissussa. Me lähdimme Savoon ja ensiksi Joroisiin. Kyllä mulla on ihana ja kiltti mies,kun lähti mua kuskamaan Joroisiin,vaikka meidän matka Kuopioon pidentyi ainakin sadalla kilometrillä ellei enempikin. Siellä Joroisissa Jari-Pekka huoltoasemalle. Ei ikinä uskoisi,että voi olla niin kova hinku huoltikselle:) Vaan kun siellä mulle onkin mansikkapaikka,oikein aarrepaikka.

 

alkuruoka.jpg

p%C3%A4%C3%A4ruokis%20.jpg

aamusta lähdettiin kotoa ja monta tuntia oltiin ajeltu,niin meidän oli nälkä,joten ensin syötiin. Ylempänä minun annos ja alempi isännän. Ihan tavallista huoltiksen ruokaa. Metsästäjän paistia ja lohikiusausta ja kaiken maailman lisukkeita. Oman ruuan söin nopeesti,kun mulla oli kiire aarteita katsomaan.

 

kokonaan.jpg

Siinä huoltiksen yhteydessä on ihana Riikka-Piikka käsityöliike. Liike ei ole kovin suuri,mutta paljon on lankaa ja kaikkee muutakin. Siellä kokoontuu kaks kertaa kuukaudessa neulekahvilla ja voi,miten he ovat yhdessä tuunailleet vaikka mitä.Porukka on tosi ahkeraa ja kekseliästä. Riikka kertoi,että Jari-Pekka huoltoasemia on kolme ja kaikkien pihassa on tarktori,joita miehet aina katslevat. He päättivät tehdä sitten yhden tyttö-tarktorin ja noin komea on tulos.

 

etupy%C3%B6r%C3%A4.jpg

Toinen etupyörä.

 

edes.jpg

Etuosaa lähemmin.

 

toinen%20sivusta.jpg

Toiselta puolen etuosaa yksityiskohtaisemmin.

 

takapy%C3%B6r%C3%A4.jpg

Takapyörä. Katsokaa rapakaaressa frillaa.

 

rapakaari.jpg

Sisäpuolelta rapakaari. On käytetty klipsujakin.

 

istuin.jpg

Ajajan penkki. Katsokaa minkälainen vaihdekeppikin.

 

p%C3%A4%C3%A4llyst%C3%A4.jpg

Traktori päältä.

 

suoraan.jpg

Edestä. valotkin on ja roikkuu mustekalan lonkerotakin.

 

takap%C3%A4%C3%A4.jpg

Takaa.

 

akseli.jpg

Pyörän akseli. Tää on niin hämmästyttävä teos kaikkine,kaikkine yksityiskohtineen. On virkkausta ja neulontaa,on eri tekniikoita ja varmaan kaikkia lankalaatuja käytetty mitä Riikka Piikalla on. Tai en tiedä onko kukin omia lankoja tuonut. Tää on oikea jämälankateos. Mulla on tuosta niin paljon kuvia monista yksityiskohdista ja piti valita mitä saan tänne sopimaan,mutta tässä teillekin jotain. En muistanut kysyä miten kauan ovat tuota tehneet ja monta muuta unohtui,kun niin ihastelin ja hämmästelin.

 

penkki.jpg

Muutakin tuunattua. Penkki.

 

neulotut.jpg

Kelkka ja pyörä.

 

pelakuut.jpg

Katsokaas millainen pelargonia. Näitä oli toinenkin. Olivat aika aidon näköisiä.

 

ssein%C3%A4.jpg

Lankakaupan edessä oli pieni mökki ja siinä oli myös kaikki tuunattua. Nuo tapetitkin oli neulottu ja ikkuna kaikkineen ja olis siellä muutakin.

 

rlankoi.jpg

Kuten sanoin,lankoja oli aika paljon.

 

hhuivi.jpg

Minusta erittäin kaunis huivi. Maksullinen  ohje löytyy kuulema ravelrystä. Riikalla oli siellä myynnissä kaikkee muutakin pientä kivaa kuin lankoja.

 

ostot.jpg

Siinä minun hyvin maltilliset ostokset.

 

sisustusk.jpg

Siellä oli myös kiva sisustusliike,jota vähän myös katselin.

 

mustasilm%C3%A4.jpg

Ulkona oli tämmösiä kukkia,joista viimeiseksi kuvan nappasin ja sitten illaksi ajelimme Kuopioon. Tuolla huoltiksella meni niin kauan,että oli jo niin ilta kun hotellille saavumme,että ei jaksettu lähteä minnekään. Löhöttiin vain ja tv.tä vähän katseltiin ja sitten antoisan päivän jälkeen nukkumaan. Ehkäpä seuraavalla kerralla tarinoin uusin jutuin Kuopiosta.

Aurinkoista syyskuun viikkoa! Kiitos. T.Intsu