Eilisenä päivänä innostuin leipomaan kakkuja,mutta ne kaikki meinasvat vähän epäonnistua jollain tapaa. Katsotaanpas.

 

suklaakakku.jpg

Ensin täät suklaakakku. Minua häiritsee,kun korppujauhotin vuuan,niin se korppujauho otti niin tuohon kakun pintaan. Tosin tähän kakkuun kuuluisi kuorrute päälle,mutta sitä en nyt laita. Sillätavalla tää on idioottivarma,että tämä ei koskaan lässähdä ja on helppo tekoinen. Aineet vaan sekoitellaan keskenään. Laitan teillekkin ohjeen.

Helppo suklaakakku

150g voita sulatetaan. Siihen sekoitetaan 2dl piimää ja 3 kananmunaa. Sitten lisätään keskenään sekoitetut jauhot:5dl vehnäjauh. 3dl sokeria,2tl vanilliinisok,3tl soodaa ja vajaa 1dl kaakaojauhetta. Kaadetaan taikina isohkoon kakkuvuokaan ja paist.175 ast noin 40-45 min.

Jäähtyneeseen kakkuun kuorrute: 3dl kermaa vatkataan vaahdoksi. Lisätään 1tlk rahkaa,0,5dl sokeria,1-2tl kaakaojauhetta ja lopuksi 50g taloussuklaata sulatettuna.

 

omppuraaste.jpg

Seuraavaksi tein omenaraastekakun. Tästä olen aiemmin kirjoittanut ohjeen ja näitähän olen tehnyt useasti. Tosin tää on matalampi,kun nyt mulla oli matala vuoka.

 

tigris.jpg

Tämä puolestaan on epäonninen tavallinen tiikerikakku. Siksi epäonninen,kun vaikka miten hyvin vuuan voitelin ja korppujauhotin,niin se otti vuokaan kiinni. Tosin johtui siitäkin,kun en joutanut antaa sen jäähtyä,vaan hätäilin tarjoamaan sitä työmiehille jälkkäriksi kahvin kera.

 

b%C3%B6ll%C3%B6pipot.jpg

Joitain pieniä kässyjäkin täällä valmistuu. Nyt pöllöpipoja.

Mukavia hetkiä viikkoosi!

Kiitokset ja halaukset käynnistä ja kommentoinnista! T.intsu