Taas viikko on kulunut kaikenlaisten touhujen merkeissä ja viikonloppunakin,kun oli niin tapahtumia,joista en malttanut olla pois,enkä ehtinyt kunnolla levätä,niin se kostautuu nyt aikamoisena väsymyksenä ja tuo vasen verenkiertohäiriöinen jalka on pahana. Se sanoo,so,so Intsu ja nyt tänään meinaan moneksi tunniksi mennä lepäilemään ennen illan harrastepiiriä.

 

baaaanskukakku.jpg

Yhtenä päivänä,itseasiassa tiistai se oli,kun leivoin pari kakkua. Aamusta olin 5v lapsenlapsen kanssa häntä hoitamassa ja oli tosi kivaa,ainakin minulla. Sitten pikkuisen 2-vuotiaankin juttuja kuuntelin. Sitten kotiin leipomaan nuo kakut ja illaksi vielä tuli meille hoitoon 3v vessuli. Tuo on banaanikakku. Samanmoinen mitä tein jouluksi. Banaanit alkoi uhkaavasti jäädä syömättä,niin leivoin kakuksi.

 

vadelmajuustokakku.jpg

Sitten tää on vadelmainen juuustokakku. Tämä on koko Suomi leipoo kirjasta,jonka sain Vanhalta Rouvalta viime syksynä. Tästä laitan ohjeen.

VADELMAINEN JUUSTOKAKKU

pohja:100g voita sulatetaan ja 150g digestivekeksejä murskataan ja sekoitetaan keskenään. Laitetaan irtopohjavuokaan,jonka ensin vuokasprayllä suihkutin. Esipaistetaan uunissa 5min. 170ast

täyte:600g maustamatonat sulatejuustoa ja 100g ranskankermaa sekoitetaan keskenään. Lisätään 1tl appelsiinin kuoriraastatta,sekä 1tl sitruunankuoriraastetta. Lisätään2dl sokeria ja 3rkl vehnäjauhoja. Lopuksi 3 kananmunaa yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Kaadetaan puolet täytteestä pohjan päälle. Ripotellaan 1,5dl vadelmia  väliin ja sitten loput täytteestä päälle.Paistetaan tunti 170ast ,kunnes täyte on hyytynyt. Annetaan jäähtyä kunnolla. Päälle koristeeksi 1dl vadelmia ja vähän ennen tarjoilua ripotellaan vielä tomusokeri päälle. Minulle piti tuleman huomenna vieraita,mutta peruuntui. Niin me itse on maisteltu palaset kakkuja ja loput pakastimeen.

 

Suville.jpg

No,enhän mä tässä kaikessa hötäkässä nyt ole ehtinyt mitään käsityötä valmiiksi,mutta keskeneräisiä riittää. Tätä virkkaan joka raossa,kun minulta on jotain tämänkaltaista pyydetty. Katsotaan nyt sitten mikä se olisi valmiina.

 

pyyhkeeseen.jpg

Eilen päivällä puolestaan virkkasin näitä meidän seurakunnan Lähetystyön Käsityö ja Askartelupiirissä.

 

villapistely.jpg

Illalla sitten koulussa edelleen pistoharjoitelmia villakankaalle villalangasta. Aitapistoa,kuusipistoa,laakapistoa,ketjupistoa,pykäpistoa ja varsipistoa. Kaikenlaista muutakin opettajalla oli kirjonnasta. Olemme saaneet nähdä upeita malleja,on tullut tavattoman paljon tietoutta kirjonnan eri aloilta ja ensikerralla suunnittelee jokainen oman varsinaisen työnsä.

 

Oikein Suloista ja Ihanaa Ystävänpäiväviikonloppua ihan jokaiselle täällä kävijälle!

Kiitoksin:Intsu