Niinkuin viimeksi kerroin,niin oli rippijuhlat tiedossa ja yövieraitakin koko viikonlopuksi. Vipinää on ollut. Näytän ensin pari leipomustani.

 

pikkuleiv%C3%A4t.jpg

Ainoastaan nämä sydänpikkuleivät tein juhliin. Näitä on 96kpl. 70 kpl pyydettiin,mutta kun taikinasta tuli 116 ja suklaasydämiä riitti 96.teen.

Näissä on yksinkertainen ohje:250g voita ja 2dl sokeria vaahdoksi.Lisätään 1 kananmuna. Sekoitetaan kuivat aineet 5,5dl vehnäjauh.2tl leivinjauhetta  ja 2tl vaniljasokeria. Sekoitetaan taikinaan. Annetaan jähmettyä hetken aikaa kylmässä. Sitten vaan kaulitaan ja sydänmuotilla pikkuleiviksi. Paistoaika noin 6-8min 200ast.uunissa. Mä ostin pari pakkausta pieniä suklaasydämiä ja kiinnitin ne tomusokeri-vesi seoksella. Nuo ovat todella maukkaita pikkuleipiä,että saa ihmetellä,kun aineet ovat niin yksinkertaiset. Minä juhlia varten tein tietenkin kaksinkertaisen taikinan.

 

kylm%C3%A4savulohikakku.jpg

Tään kylmäsavulohi tortun tein kotiin vierasvaraksi.

Pohjaksi minä en laittanut hapankorppua tms,vaan vaaleaa vuokaleipää,joista reunat leikkasin pois. Pikkuisen maidolla kostutin.

Täyte 6liivatelehteä,300g kylmäsavulohta pieninä paloina,1prk krmaviiliä,0,5 tl sitruunapippuria,ripaus valkopippuria,1tl sokeria,0,5 tl suolaa 2rkl hienonnettua tilliä ja 2dl kuohukermaa. Kerma vaahdoksi ja ainekset sekoitetaan. Lopusi lisätään pieneen kuumaan vesitlkkaan lionneet liivatelehdet ja sekoiteen ja kaadetaan irtopohjavuokaan leipien päälle. Annetaan hyytyä kylmässä noin 5t tai seuraavaan päivään.

 

rippilapset.jpg

No niin nyt päästiin konfirmaatiotilaisuuteen paikkakuntamme Tuomiokirkkoon. Minä itse en kuulu luterilaiseen kirkkoon. Olen kyllä 20v elämästäni kuulunut,mutta sitten tulin uskoon,annoin elämäni Jeesukselle ja hengellinen kotini löytyi vapaista suunnista. Raamatusta ei löydy kasteen liiton uudistusta,mutta on sinänsä hyvä,jos nuorille opetetaan Raamattua,Jumalan sanaa,kun he ovat herkässä vastaanottavassa iässä.

 

sara.jpg

Siinä tämä mummin ihana prinsessa juhlamekossaan. Hän on niin,niin kaunis,suloinen ja rakas.

 

Maljakko.jpg

Lopuksi vielä kuvaa yhdestä kukasta. Hän sai paljon ruusja,mutta tuo on vanhemmiltaan saatu kimppu. Tuon maljakon olen hänelle joskus tehnyt synttärilahjaksi.

Hyvää alkanutta viikkoa.

Kiitos käynnistä ja kommenteista.T.Intsu