Sää ei niin kovin suosinut juhannusta,paitsi eilen oli jo hyvä ilma. Ja on toki hyvä,kun on sadellut reippaasti. On saanut kuivuutta kärsivä maa vettä. Meidän juhannuksessa on ollut vilinää ja vilskettä. Aattona oli meillä omaa porukkaa koolla,vaikka ei kaikki ollut päässyt tulemaan,mutta laskin,että 17 henkeä oli paikalla. Näimme suloisinta suvun nuorinta,joka on nyt reipas 3kk. Minäkin sain häntä pitää sylissä,minä hänen isoisoäitinsä:) Se oli aattona. Juhannuspäivänä tuli yllätysvieraita ja eilen oltiin 90-vuotis synttäreillä ja illalla tuli omaa porukkaa meille. Me siis näimme  juhannuksen aikaan sekä suvun nuorinta,että vanhinta.

raparperipiiras.jpg

Juhannuksesksi ihan vähäsen leivoin mm. pari piirakkaa. Tämmösen ensin.

Mansikka-raparperipiiras

2kananmunaa ja 1dl sokeria sekoitetaan. Lisätää 1,5 kkp kylmää maitoa. Seokseen 3,5dl vehnäjauhoja joihin on sekoitettu 2tl leivinjauhetta ja vaniljasokeria. Lopuksi sekoitetaan 100g sulatettua voita. Laitetaan vuokaan ja uuniin noin 10min. Sitten laitetaan jauhepussista tehtyä vaniljavanukasta pinnalle ja ripotellaan tuoreita mansikoita ja raparperinpaloja. Ripotellaan pinnalle varsinkin raparpereihin sokeria tai voi tehdä niinkuin minä ja ripotella hermesetasta nestemäisenä.Laitetaan vielä 20 min uuniin. Tuli ihan syötävää:)

 

kinkkupiirakka.jpg

Kinkkupiirakka

pohja. 100g voita ja 3dl vehnäjauhoja nypitään tasaiseksi ,lisätään 0,5 tl suolaa,1tl leivinjauhetta ja 1dl kermaviiliä.

Sitten vuokaan ja uuniin 10min. Silläaikaa valmistetaan täyte. 200g kinkkua,200g juustoraastetta ,3 kananmunaa,0,5 paprikaa ja 1tlk kermaviiliä. Nämä sekoitetaan ja laitetaan pohjan päälle. Saa olla sitten vielä uunissa noin 15min.

Seuraavaksi aion esitellä mieheni käsityötä.

 

etuosa.jpg

Jälleen on yksi uusi talo valmiina. Tää kuva on edestä. kamera hiukan vinossa,ei talo:)

 

Hooolmi.jpg

Takaa. Talossa on 5h ja keittiö +kkh+vessat, pesutilat ja sauna.

 

p%C3%A4%C3%A4dyst%C3%A4.jpg

Päädystä.

 

autokatos.jpg

Autokatos.

 

tuulik.jpg

Keetti%C3%B6.jpg

vessa.jpg

Joku kuva sisältä. Tuulikaappi,osaa keittiötä ja vessaa. Kuvat ovat huonoja ja hämäriä,ovat tuolla meidän vanhalla kameralla otettuja ja se ei ole järkkäri,eikä siinä ole paljon mitään säädöksiä.

 

viitta.jpg

Tämä sijaitsee Seinäjoella Soukallajoella.

 

postil.jpg

Ja ollaan alettu tätä kohdetta myydä.

Kiitoksin:Intsu