Tämän kanavatyöpohjan lankoineen ostin  jo ei viimekesänä,vaan edelliskesänä. Aluksi käsi oli vielä kipee,ettei tahtonut saada ommeltua. Kyllä se siitä sitten pikkuhiljaa lähti.

 

viimeisin%20kanavaty%C3%B6.jpg

Tein tätäkuin Iisakin kirkkoa. Kauan ,kauan. Silloin tällöin ompelin muutaman langan verran ja niin aikaa myöten tämä valmistui,kuin valmistuikin. Mä niin tykkään näitä tehdä ja meillä on näitä paljon. Ainakin 20 taulua +sitten olen joillekin lapsilleni tehnyt ja antanut. Nyt on kiva,kun sain siihen kehyksetkin. Mieheni käynyt kehysliikkeessä ja kehykset valinnut.

 

Elviiran%20vauva.jpg

Viimeisimmät vauvan tossut. Vieläkin täytyis tossut tehdä,vaankun tuleva tossujen saaja ei ole vielä syntynyt,niin täytyy odottaa onko tyttö vai poika tulossa. Ja kun meinaa olla pitseistä pulaa. Jos jollakin on kapeaa nailonpitsiä,niin olisin halukas ostamaan,jos joku myisi.

Sitten mä innostuin pikkuisen leipomaan viikonlopuksi. 

Mummin%20unelmatorttu.jpg

Nää mun leipomukset ovat näitä samoja,kuin enenkin. Kirjoitan tähän ohjeen.

MUMMIN UNELMATORTTU

1 kananmuna ja 1,5dl sokeria sekoitetaan. Seokseen kaadetaan 1 dl maitoa ja sekoitetaan. Sen jälkeen vehnäjauhoja 2dl,johon on sekoitettu 2tl leivinjauhetta ja 1tl leivinjauhetta. Lopuksi huolellisesti sekoittaen 60g sulatettua voita. Voidellaan ja korppujauhotetaan piirasvuoka ja paist. 200ast. kypsäksi Siihen tulee aika ohut pohja,ettei tarvi olla kauaa uunissa. Pohjaa voi jollain mehulla,millä haluaa vähän kostutella. (ei liian kosteaksi)Sen jälkeen 3 omenaa raastetaan ja omenaraaste levitetään piiraan päälle. Tehdään vielä kermakuorrute:2dl kuohukermaaa,3munankeltuaista,1dl sokeria ja 1tl vanijasokeri Keitetään kattilassa koko ajan sekoittaen niinkauan,että seos sakenee aika paksuksi massaksi. Se kaadetaan piiraan päälle. Minulla on oiken sellainen pieni väline,jolla saa munasta erotaltua keltuaiset ja valkuaiset. Lopuksi koristelin viinirypäleillä.  Voi tietysti koristella millä haluaa esim Mandrariineillä,suklaalla jne.

 

Sitten leivoin vielä limppuja

Limppuja.jpg

OULUN LIMPUT

Laitan yleiskoneeseen 7,5dl kädenlämpöistä piimää. 2palaa nesteessä liotettua hiivaa.1dl siirappia,1,5 ruokalusikkaa suolaa,1,5tl fenkolia, 3tl anista,05kg ruisjauhoja,sekä o,5kg hiivaleipäjauhoja. Pyörittelen yleiskonetta niinkauan,kun mun silmiin näyttää ok. Annan taikinan liinan alla nousta. Sitten leivon niistä 3 pötkylää ja kohotan niitä vielä leivinpellillä ja sitten uuniin. Mä en osaa sanoa aikaa,mutta ehkä hiukan yli 30min tai vähän enemmän 200 asteisessa uunissa. Ennen uuniin menoa vähän vedellä sivelen

Uutta viikkoa aloittaen. Kiitäen jokaista lukijaa: Intsu