Kesken helmikuista talvea meille yhtäkkiä loikki sammakko. Saku-mosiikkisammakoksi hän itsensä esitteli.

 

sammakko.jpg

Mä sille juttelin,että ei vielä ole kesä ja saat mennä jemmaan odottelemaan,että kesän kynnyksellä katselen sulle paikan. Onko se sitten terassi vai altaan reuna,vai joku muu paikka,niin se jää nähtäväksi. Tätäkin oli niin,niin hauska tehdä. Mä olen niin mosaiikin lumoissa. Mikäs on ollessa,kun nyt mulla on aika paljon materiaalia ja suunnitelmia myös mielessäni.

 

intsu.jpg

Mä yhtenä päivänä sain postin kautta ystävältäni lautasia. Arabian vanhoja lautasia,mutta niistä on reunoista paloja pois ja niissä on halkeamia,joten ne päätyvät mosaiikkityöksi. Ystäväni sanoi näitä lautsia ongelmakseen kaapissa. Hänen ongelma ja minun onni! Suunnitelman tynkää näihinkin jo on. Suurkiitokset sinulle ystäväiseni!

 

helavy%C3%B6.jpg

Koulussa meillä eilen käytiin läpi kansallispukuja,tosi monen moisia ja niiten historiaa. Oli mielenkiintoista. Tuo yhdenlainen helavyö on opettajamme miehen kansallispuvusta. Ajatelkaa,meidän opettaja on tehnyt itselleen ja miehelleen hääpuvuksi kansallispuvut. Alusta alkaen kaikki itse. Kankaan kutomisesta lähtien. Kaikki käsin ommellut. Niin,niin monenlaista hienoa kirjontaa ja yksityiskohtaa. Tuo helavyö tuossa lepää minun villakankaani päällä. Meillä siellä eilen myös harjoiteltiin villakirjontaa ketjuvirkkauksella.

 

mytsy.jpg

Opettajan pukuun kuuluva päähine. Kuva ei tee sille oikeutta. Tuo kirjonta on uskomattoman hieno. Ohuelle silkkikankaalle pienellä koulkulla ketjuvirkattu kuvio ohuen ohuella silkkilangalla todella pienin pistoin.

 

tatsku.jpg

Sitten villakirjottu tasku.

Mä nyt lähiaikoina kotonakin koetan harjoitella jonkun työn ketjuvirkkauksella. Ensiviikolla harjoitellaan muita kuvioita. Koulussa on niin mielenkiintoista sen monipuolisuus. Joka kerta oppii jotain uutta ja kaikesta tulee tietämystä tosi paljon.

Mulla on taas tiedossa aika ohjelmallinen viikonloppu,mutta siitä huolimatta luulisin,että rentouttava. Kivaa viikonloppua sinullekkin!

Kiitos käynneistä ja kommenteista! T.Intsu